Jacques Stotzem (gitaar, BE) - LiveStream

image - Jacques Stotzem (gitaar, BE) - LiveStream

Over

In de huidige gitaarwereld is Jacques Stotzem een van de “fingerstyle” gitaristen met de meest omvattende en veelzijdige stijlen. Deze Belgische gitarist, die in 1959 in Verviers geboren werd, heeft 17 cd’s op zijn naam staan, en voor vele akoestische gitaarfans is hij een absolute favoriet. In een enquête over hun muzikale voorkeuren hebben de lezers van het Duitse tijdschrift “Akustik Gitarre” hem gelijkgesteld met gitaristen als Leo Kottke, Paco De Lucia, Neil Young of Keb’ Mo’.

Zowel de gespecialiseerde pers als collega-gitaristen prijzen zijn volmaakt technisch meesterschap en zijn onfeilbaar gevoel voor de juiste noot op de juiste plaats. Stotzems aandacht voor melodie, zijn dynamisch spel en grondige harmonische kennis vormen de bouwstenen van een unieke, uiterst geraffineerde stijl. Of hij een ingetogen ballad of een wervelend ritmisch stuk brengt, steeds staat zijn virtuositeit ten dienste van de muziek, die de luisteraar rechtstreeks aanspreekt.

Jacques Stotzem is regelmatig te gast bij de belangrijkste Europese festivals, en zijn tournees leiden hem tot in Japan, China of Taiwan. In 2006 heeft de legendarische Amerikaanse gitaarfirma Martin Guitar een “OMC Jacques Stotzem Custom Signature” model uitgebracht, de droom van elke gitarist en een bekroning voor Jacques.Met de release van « Handmade » in het voorjaar van 2021, omarmt Jacques Stotzem opnieuw zijn eigen composities. Het wordt een album met melodische en lyrische ballads, stuk voor stuk composities gesmeed in de unieke stijl van Jacques.

Met The Solo Challenges dagen we acht muzikanten uit voor één van de grootste artistieke uitdagingen: solo spelen met niets anders om op terug te vallen dan jezelf, je ideeën en je instrument en/of stem. Het is confronterend en uitdagend: “Kan ik helemaal alleen het publiek overtuigen”. Het dwingt je om te variëren, een spanningsboog in te houden. Het is een manier waar je instrument of stem tot zijn volle recht ziet komen. Je kan bovendien onverwachte beslissingen nemen, je hoeft geen rekening te houden met de ander,… En de stilte wordt plots een belangrijk creatief element. En als stream is het pas echt een challenge, want je krijgt geen directe feedback van het publiek.

Afspraak op onze Facebookpagina of ons YouTubekanaal om 20u om dit concert als livestream te bekijken!

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Wereldmuziek / Traditionele muziek
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 84870
Editer l'événement SEO Espace administration