Myrddin De Cauter (gitaar, BE) -LiveStream

image - Myrddin De Cauter (gitaar, BE) -LiveStream

Over

Opgegroeid in het muzikantennest van de familie De Cauter, werd Myrddin op zijn 14de gebeten door de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar. De knepen van het vak leerde hij bij de flamenco grootmeesters Gerardo Nuñez, Manolo Sanlucar, Enrique De Melchior en Rafael Riqueni. Al snel werd Myrddins uitzonderlijke talent duidelijk, zo weet hij als geen ander zowel technische virtuositeit als een diep lyrisch beleven tot een geheel te smeden.

De veelzijdigheid van invloeden en zijn experimenteerdrang zorgen voor een aparte stijl van de hedendaagse flamenco. Afgelopen jaar trok Myrddin naar Cordoba om zijn solowerk op te nemen, materiaal voor 4 albums waarvan er elk half jaar één van uitkomt. Deze albums “Monstruos Y Duendes” tonen Myrddin als een integer, origineel en vernieuwend flamencogitaarfenomeen.

Met The Solo Challenges dagen we acht muzikanten uit voor één van de grootste artistieke uitdagingen: solo spelen met niets anders om op terug te vallen dan jezelf, je ideeën en je instrument en/of stem. Het is confronterend en uitdagend: “Kan ik helemaal alleen het publiek overtuigen”. Het dwingt je om te variëren, een spanningsboog in te houden. Het is een manier waar je instrument of stem tot zijn volle recht ziet komen. Je kan bovendien onverwachte beslissingen nemen, je hoeft geen rekening te houden met de ander,… En de stilte wordt plots een belangrijk creatief element. En als stream is het pas echt een challenge, want je krijgt geen directe feedback van het publiek.

Afspraak op onze Facebookpagina of ons YouTubekanaal om 20u om dit concert als livestream te bekijken!

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Wereldmuziek / Traditionele muziek
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 84869
Editer l'événement SEO Espace administration