Myrddin De Cauter (gitaar, BE) -LiveStream

Concert » Wereld ( wereldmuziek ) / Traditional Music

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Myrddin De Cauter (gitaar, BE) -LiveStream

  Opgegroeid in het muzikantennest van de familie De Cauter, werd Myrddin op zijn 14de gebeten door de rijkdom en originaliteit van de flamencogitaar. De knepen van het vak leerde hij bij de flamenco grootmeesters Gerardo Nuñez, Manolo Sanlucar, Enrique De Melchior en Rafael Riqueni. Al snel werd Myrddins uitzonderlijke talent duidelijk, zo weet hij als geen ander zowel technische virtuositeit als een diep lyrisch beleven tot een geheel te smeden.

  De veelzijdigheid van invloeden en zijn experimenteerdrang zorgen voor een aparte stijl van de hedendaagse flamenco. Afgelopen jaar trok Myrddin naar Cordoba om zijn solowerk op te nemen, materiaal voor 4 albums waarvan er elk half jaar één van uitkomt. Deze albums “Monstruos Y Duendes” tonen Myrddin als een integer, origineel en vernieuwend flamencogitaarfenomeen.

  Met The Solo Challenges dagen we acht muzikanten uit voor één van de grootste artistieke uitdagingen: solo spelen met niets anders om op terug te vallen dan jezelf, je ideeën en je instrument en/of stem. Het is confronterend en uitdagend: “Kan ik helemaal alleen het publiek overtuigen”. Het dwingt je om te variëren, een spanningsboog in te houden. Het is een manier waar je instrument of stem tot zijn volle recht ziet komen. Je kan bovendien onverwachte beslissingen nemen, je hoeft geen rekening te houden met de ander,… En de stilte wordt plots een belangrijk creatief element. En als stream is het pas echt een challenge, want je krijgt geen directe feedback van het publiek.

  Afspraak op onze Facebookpagina of ons YouTubekanaal om 20u om dit concert als livestream te bekijken!

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Elsene

  Aanbevelingen