Tim Dup - LO - Merryn Jeann

Concert » Franse lied

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Tim Dup - LO - Merryn Jeann

  Fragiele sound lauwert de vaders van de Franse chanson

  Tim Dup is een naam die je moet onthouden van la variété française. Een kwarteeuw jong is ie, maar ondertussen heeft de singer-songwriter al wel twee full albums uit vol teksten die een volwaardige maturiteit uitstralen. Dups poëtische en fragiele muziek tonen de liefde van een kind voor de vaders van de Franse chanson zoals Ferré, Moustaki of Brassens. Passioneel bespeelt hij zijn geliefde instrument de piano en ondersteunt hij zijn teksten met delicate en verrassende muziekstukken. Zijn eerste album ‘Vers les ourses polaires’ gaf ons een voorsmaakje van 's mans uitzonderlijke talent, meer van dat heerlijks volgde op ‘Qu’en restera-t-il ?’ en nu blijkt er alweer nieuw materiaal op komst, zo kondigt het opgewekte ‘Juste pour te plaire’ aan.

  LO
  LO is het pseudoniem van de 28-jarige Brusselse singer-songwriter Loïc Bailly. Hij maakt op zijn slaapkamer liedjes beïnvloed door alle genres van chanson, over pop tot hiphop. Piano en electro wisselen elkaar af in liedjes met een spoken word-kantje die, volgens de tradities van het genre, veel belang hechten aan de lyrics. Na 'Mort-né' gereleased te hebben in 2021, volgde in 2021 een hele ep 'Parades' op 62 TV. Rendez-vous op Les Nuits Botanique om de zes nummers die daarop staan te ontdekken.

  MERRYN JEANN
  Merryn Jeann is een singer-songwriter die opvalt met haar sterke teksten en opvallende sensibilité. Filmisch, zacht en fragiel schrijft ze liedjes die doen denken aan Nina Simone, Arthur Russell en Nick Drake. De in Australië geboren Parisienne staat nog maar aan het begin van haar carrière, maar bij onze Zuiderburen spitsen de oortjes zich ondertussen steeds meer.

  Photos de Tim Dup - LO - Merryn Jeann

  Parent Events

  Autres Lieux/Dates

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Le Botanique

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Sint-Joost-ten-Node

  Aanbevelingen