Tentoonstelling Textilités

image - Tentoonstelling Textilités

Over

Van 9 mei tot 1 augustus 2021 opent Textilités, een grote tentoonstelling die uitsluitend Belgische kunstenaars samenbrengt, haar deuren in de oude abattoirs van Bergen. De tentoonstelling brengt 30 hedendaagse Belgische kunstenaars samen rond één enkel medium: textiel. Met meer dan 60 werken, gaande van specifieke producties tot recente en oude werken, biedt Textilités een breed panorama van hedendaagse Belgische creaties.
Het is een initiatief van BeCraft in samenwerking met de stad Bergen en kunstencentrum Les Drapiers, en samengesteld door Denise Biernaux.

Het raamwerk van de tentoonstelling is bedoeld om een reflectie te zijn op het begrip textiel, en de betekenis en de relevantie ervan. Het onderzoekt de relatie tussen materialen en hun weerbaarheid, om op die manier een vorm van "textielbaarheid" te rechtvaardigen.

Om dit te illustreren, concentreerde de selectie zich op werken van in België wonende ontwerpers voor wie textiel een van de motoren van hun werk is, waarbij de vitale creatieve energie even belangrijk is als de uiteindelijke vorm. De tentoongestelde werken getuigen van de symbolische, culturele en esthetische waarden van zowel ontwerpers als beeldend kunstenaars en ambachtslieden.

Deel :

Fotogalerij (4)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Varia
Nog meer evenementen Hainaut
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 84349
Editer l'événement SEO Espace administration