image - Film in de tuin

Over

In de maanden juni en juli kunnen jullie genieten van fantastische films in onze tuin.

Laat je volledig meeslepen naar een andere wereld met de drama’s op donderdag. Neem in juni je vrienden mee voor een hilarische komedie in de tuin. Of zie je het wat romantischer? Nodig dan jouw date/partner uit voor een van onze romantische films in juli.

Installeer je samen met je bubbel in onze stoeltjes, maak het gezellig en geniet!

Praktische info

€ 5 per film

Max. 50 personen per voorstelling

Locatie: Tuin CC Scharpoord

Om 20u

Tickets: Op voorhand te reserveren via cultuur.knokke-heist.be, aan het onthaal van CC Scharpoord of telefonisch 050 630 430.
OPGELET! Bij (zeer) slecht weer is het mogelijk dat de filmvoorstelling in de tuin niet kan plaatsvinden. We informeren jullie hierover de dag zelf, ten laatste een paar uur voor aanvang. Vergeet bij de reservatie van je tickets dus zeker niet om je telefoonnummer en/of emailadres achter te laten, zodat wij jullie zeker kunnen bereiken. Uiteraard hopen we dat de weergoden ons gunstig zullen zijn en alle filmvoorstellingen zoals gepland kunnen plaatsvinden.
Do 3 juni - Drunk
Do 3 juni - 20 uur - Drunk
Vier vrienden, allemaal leraren op dezelfde middelbare school, testen een theorie uit die beweert dat ze hun leven kunnen verbeteren door een constant alcoholpromille in hun bloed te handhaven. .

Als churchill op een ontbijt van whisky een wereldoorlog kan winnen… hun leven verbetert, maar niet zonder neveneffecten.

115 MIN / Denemarken / 2020

Regisseur Thomas Vinterberg

Cast Mads Mikkelson, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe

Regisseur Thomas Vinterberg (Jagten en Festen) is in grote vorm, net zoals de Deense sterrencast met Mads Mikkelsen op kop. Een ontnuchterende ervaring.

Drama op donderdag

Vrij 4 juni - The Singing Club
The Singing club
Vrouwen van beroepsmilitairen hebben het niet makkelijk. Ze leven gescheiden van hun geliefden, angst en eenzaamheid liggen op de loer. Een aantal van hen richten een zangkoor op.

Met hartstochtelijk gezongen pophits weten ze te overtuigen en tot hun grote verbazing krijgen ze de kans om hét optreden van hun leven te geven.

112 MIN / Verenigd Koninkrijk / 2019

Regisseur Peter Cattaneo

cast Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Jason Flemyng

Dé feelgoodfilm van het jaar! Tevens een waar gebeurd verhaal over vriendschap, familie en de kracht van muziek.

Komedie op vrijdag

Do 10 juni - Cleo
Cleo
Cleo (17) overleeft een verkeersongeval waarin haar ouders om het leven komen. Haar liefhebbende oma probeert Cleo en haar broertje een warm nest te bieden, maar moet het ontgelden met een rebelse tiener. Cleo zoekt troost in haar pianospel en de muziek van Rachmaninov, maar ook in de mysterieuze Leos…

100 MIN / België / 2019

Regisseur Eva Cools

Cast Anna Franziska Jaeger, Roy Aernouts, Yolande Moreau

De poëtische gelaagdheid van dit debuut zorgt voor een sterke indruk.

Drama op donderdag

Vrij 11 juni - La Belle Epoque
La Belle Epoque
Het leven van striptekenaar Victor raakt ontregeld wanneer hij kennismaakt met een unieke manier van entertainment. Hij krijgt de kans om terug in de tijd te gaan. Hij kiest ervoor om de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven. De week waarin hij zijn vrouw voor het eerst ontmoette, veertig jaar geleden.

115 MIN / Frankrijk / 2019

Regisseur Nicolas Bedos

Cast Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier

Een zalige komedie met een verrassende structuur, indrukwekkende sets en weergaloze kostuums.

Komedie op vrijdag

Do 17 juni - Corpus Christi
Corpus Christi
CORPUS CHRISTI

Gebaseerd op echte en opmerkelijke gebeurtenissen met een geweldige vertolking van de charismatische Bartosz Bielenia. Hij graaft diep in de psyche van zijn karakter en innerlijke strijd als twintigjarige jeugddelinquent, die tijdens een werkverlof per ongeluk aanzien wordt voor een jonge priester. Snel ontdekt hij dat hij als priester iets kan betekenen voor het dorp dat worstelt met een trauma. Maar zal zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog in komen te halen?

116 MIN / Polen / 2019

Regisseur Jan Komasa

Cast Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna

Drama op donderdag

 

Vrij 18 juni - Babyteeth
Babyteeth
Milla wordt zestien, maar lijdt aan een vergevorderde vorm van kanker. Toch geniet ze nog van het leven en heeft ze een nieuw vriendje… Haar ouders zijn vooral bezig met het vooruitzicht dat hun dochter gaat sterven. En dus worden alle bij hen bekende pedagogische strategieën overboord gezet.

120 MIN / Australië / 2019

Regisseur Shannon Murphy                                                                      

cast Eliza Scanlen, Toby Wallace, Emily Barclay

Dit emotioneel debuut weet een prachtige balans te vinden tussen komedie en tragedie, hoe vreemd dit ook mag klinken.

(tragi ) Komedie op vrijdag

Do 24 juni - Papicha
Papicha
Algiers, 1997. Het land is in handen van islamitische groeperingen. Vrouwen worden verplicht een sluier te dragen. De jonge modestudente Nedjma en haar vriendinnen trekken zich daar weinig van aan. Maar aan het zorgeloos leventje komt een einde als de zus van Papicha, een kritische journaliste, op klaarlichte dag in koelen bloede wordt doodgeschoten.

106 MIN / Frankrijk / 2019

Regisseur Mounia Meddour

Cast Lyna Khoudri, Shirine Boutella, Amira Hilda Douaouda

Dappere cinema en een uitgesproken ode aan de vrijheid.

Drama op donderdag

Vrij 25 juni - Parasite
Parasite
Een arm gezin woont in een vuil en donker kelderappartement.

De zoon krijgt de kans om bijles te geven aan een meisje van een rijk gezin dat in een prachtige villa woont. Via allerlei listen komt de hele familie in dienst.

Geweldige film met een ongelooflijke vaart, verteld in een virtuoze beeldtaal en met een cocktail van genres. Net als de imposante villa is het scenario op indrukwekkende wijze opgebouwd.

131 MIN / Zuid-Korea / 2019

Regisseur Bong Joon Ho

Cast Kang-ho Song, Sun-kyun Lee

Komedie op vrijdag

Do 1 juli - A Perfect Normal Family
A Perfect Normal Family
Wanneer Emma’s vader vertelt dat hij voortaan als vrouw door het leven wil gaan, is zijn jongste dochter totaal uit het lood geslagen. Thomas verandert daarna snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken. Wie is deze nieuwe vader? Kan Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen?

93 MIN / Denemarken / 2020

Regisseur Malou Leth Reymann

Cast Mikkel Boe Følsgaard, Rigmor Ranthe, Jessica Dinnage

Gebaseerd op de ervaringen van de cineaste met haar eigen vader. De film is een mooi, persoonlijk en eerlijk verhaal geworden, vol humor.

Drama op donderdag

Vrij 2 juli - Judy
Judy
Eind jaren ‘60 staat de carrière van Judy Garland in de Verenigde Staten op een wel heel laag pitje. Ze reist in het jaar 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen, die in Amerika zijn achtergebleven.

116 MIN / Verenigd Koninkrijk / 2019

Regisseur Rupert Goold

Cast Renée Zellweger, Rufus Sewell, Michael Gambon

Een bijzonder tragische film die boeit van het begin tot het einde met een staande ovatie voor actrice Renée Zellweger als Judy Garland.

Romantiek op vrijdag

Do 8 juli - Rocks
Rocks
De Brits-Nigeriaanse Rocks is vijftien jaar. Volgens haar leerkrachten moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar de thuissituatie slokt al haar energie op. Haar vader is overleden en haar moeder is vertrokken. Samen met haar kleine broertje staat ze er alleen voor. Helemaal alleen is Rocks gelukkig niet, ze heeft haar vriendinnen.

93 MIN / Verenigd Koninkrijk / 2019

Regisseur Sarah Gavron

CAst Bukky Bakray, Kosar Ali, D’angelou Osei Kissiedu

Een sociaal-realistisch, maar barmhartig portret, mooi en tactiel gefilmd, vol leven en veerkracht.

Drama op donderdag

Vrij 9 juli - Little Women
Little Women
Het verhaal volgt de zussen Amy, Meg, Jo en Beth March. Ze groeien op in Noord-Amerika, in de nasleep van de Burgeroorlog. Jo ontwikkelt een diepe vriendschapsband met hun buurjongen Laurie.

De scenariste-regisseuse die zichzelf in de schijnwerpers plaatste met de spitse coming-of-agefilm Lady Bird, waagde zich aan de zevende verfilming van Little women. Slimme ingrepen maken de film eigentijds. Door de chronologie van de klassieker te doorbreken, dicht Gerwig het kloofje tussen de idyllische jeugdjaren en wat er van de jongvolwassen zussen wordt. Tegelijk wervelt het kostuumdrama door energieke vertolkingen van een topcast.

135 MIN / Verenigde Staten / 2019

Regisseur Greta Gerwig

Cast Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

Romantiek op vrijdag

Do 15 juli - Shirley
Shirley
Shirley Jackson is een beroemd auteur van griezelverhalen. Ze staat op het punt haar magnum opus te schrijven, als een jong koppel bij haar en haar man komt inwonen. Zonder het te weten verstoren zij haar routine, vergroten ze de spanning tussen de schrijfster en haar ontrouwe echtgenoot, en belanden ze in het middelpunt van een drama dat haar volgende boek zal inspireren.

107 MIN / Verenigde Staten / 2020

Regisseur Josephine Decker

Cast Elisabeth Moss, Michael Stuhlbarg, Odessa Young, Logan Lerman

Een verbeeldingsrijke, frisse, onvoorspelbare en vermakelijke film met een geweldige cast.

Drama (thriller) op donderdag

Vrij 16 juli - Antoinette Dans Les Cévennes
Antoinette
Antoinette is een schooljuf die halsreikend uitkijkt naar haar al lang geplande romantische week met haar geheime minnaar Vladimir, de vader van een van haar leerlingen. Die laat het echter plotseling

afweten omdat zijn vrouw een wandelvakantie heeft geboekt in het nationaal park van de Cevennen in het zuiden van Frankrijk. Antoinette denkt niet lang na en besluit haar geliefde achterna te reizen.

97 MIN / Frankrijk / 2020

Regisseur Caroline Vignal

Cast Laure Calamy, Benjamin Lavernhe, Olivia Côte

Een zonnige komedie in de Franse bergen.

Romantiek op vrijdag

Do 22 juli - System Crasher
System Crasher
De 9-jarige Benni is een wildebras die door een jeugdtrauma worstelt met paniekaanvallen en agressief gedrag. Haar alleenstaande moeder kan de zorg niet aan. Maar ook bij de maatschappelijk werkster en het pleeggezin lukt het niet. Haar schoolbegeleider neemt haar mee naar een boshut, om in de natuur te leven.

118 MIN / Duitsland / 2019

Regisseur Nora Fingscheidt

cast Helena Zengel, Albrecht Schuch

Dit intense maar indrukwekkende drama won de Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn.

Drama op donderdag

Vrij 23 juli - Eté 85
Ete
Normandië, ‘85. De zomervakantie is net begonnen, als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van een bijzondere vriendschap. David is een droom van een vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal de droom langer duren dan deze zomer?

100 MIN / Frankrijk / 2020

Regisseur François Ozon

cast Felix Lefebvre, Benjamin Voisin

De film is een mooi geënsceneerde romance met een duister kantje.

Romantiek op vrijdag

Praktische informatie

Deel :
Nog meer evenementen Diverse Activiteiten > Buitenactiviteiten

Andere evenementen West-Vlaanderen

Nog meer evenementen West-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 84034
Editer l'événement SEO Espace administration