Chantal Acda

image - Chantal Acda

Over

De Nederlands-Belgische singer-songwriter Chantal Acda kennen we nog van haar werk bij bands als Isbells en Sleepingdog, maar ook solo timmert ze al geruime tijd aan de weg. Met nieuwe plaat 'Saturday Moon', dat in het voorjaar van 2021 verschijnt, is ze al aan haar negende langspeler toe.

'Saturday Moon' moest een klein en intiem album worden; liedjes met alledaagse verhalen van gewone mensen, opgenomen met één enkele microfoon in de kamer. Hoe moeilijk kan het zijn, wanneer we toch met z’n allen in ons kot moeten blijven? Moeilijker dan gedacht dus, want dat laatste is in al haar enthousiasme faliekant mislukt.

‘Saturday Moon’ is uiteindelijk een kleurige samenstelling van verrassende samenwerkingen geworden, met bijdragen van o.a. Borgar Magnason (Sigur Rós, Damian Rice), Alan Sparhawk en Mimi Parker (Low) en Madeena Dicko en Sylvie Nawasadio (ex-Zap Mama). Maar ook vaste waarden als Eric Thielemans, Niels van Heertum en Alan Gevaert, die Acda ook live begeleiden, en Bill Frisell en Shahzad Ismaily, zijn opnieuw van de partij.

U hoort het: het idee met die ene microfoon in de kamer, werd al snel opgeborgen. En maar goed ook. ‘Saturday Moon’ van Chantal Acda is eentje om naar uit te kijken in 2021. Alsook haar show op vrijdag 2 april in Cactus Club.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Varia
Nog meer evenementen West-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 84094
Editer l'événement SEO Espace administration