Chantal Acda

Concert » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Chantal Acda

  De Nederlands-Belgische singer-songwriter Chantal Acda kennen we nog van haar werk bij bands als Isbells en Sleepingdog, maar ook solo timmert ze al geruime tijd aan de weg. Met nieuwe plaat 'Saturday Moon', dat in het voorjaar van 2021 verschijnt, is ze al aan haar negende langspeler toe.

  'Saturday Moon' moest een klein en intiem album worden; liedjes met alledaagse verhalen van gewone mensen, opgenomen met één enkele microfoon in de kamer. Hoe moeilijk kan het zijn, wanneer we toch met z’n allen in ons kot moeten blijven? Moeilijker dan gedacht dus, want dat laatste is in al haar enthousiasme faliekant mislukt.

  ‘Saturday Moon’ is uiteindelijk een kleurige samenstelling van verrassende samenwerkingen geworden, met bijdragen van o.a. Borgar Magnason (Sigur Rós, Damian Rice), Alan Sparhawk en Mimi Parker (Low) en Madeena Dicko en Sylvie Nawasadio (ex-Zap Mama). Maar ook vaste waarden als Eric Thielemans, Niels van Heertum en Alan Gevaert, die Acda ook live begeleiden, en Bill Frisell en Shahzad Ismaily, zijn opnieuw van de partij.

  U hoort het: het idee met die ene microfoon in de kamer, werd al snel opgeborgen. En maar goed ook. ‘Saturday Moon’ van Chantal Acda is eentje om naar uit te kijken in 2021. Alsook haar show op vrijdag 2 april in Cactus Club.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Cactus Club

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Brugge

  Aanbevelingen