image - Maak je (droom)bioscoop!

Over

De Villa Empain is "classy" zoals de grootste en meest prestigieuze filmzalen in Brussel: de Metropole, de Eldorado, de Plaza, ... De films worden er afgespeeld op pellicule en de bezoekers worden begeleid door ‘ouvreuses’. En dat in een prachtig art deco of modernistisch decor.

Tijdens deze immersiestage (NL/FR) ontdek je de wereld van de film en de architectuur van haar zalen. Je maakt er je eigen maquette die wordt voorgesteld tijdens een ouderwetse ceremonie, volledig volgens de regels van de filmkunst.

Animatrices: Isabel & Inge
Isabel is filmhistoricus en cultureel bemiddelaar. Erfgoed kreeg ze met de paplepel ingegeven. Ze voelt zich nergens beter thuis dan in de bioscoop, het theater, een museum of in de stad. De rijkdom ervan deelt ze graag met alle soorten van publiek. In het Paleis voor Schone Kunsten, de Munt, BELvue, Cinemate of tijdens haar bezoeken aan bioscopen en architectuurparels, heeft Isabel altijd de indruk intenser te leven. Zij geeft ook opleidingen sociale promotie aan volwassenen.
Inge is kunsthistorica en haar passie voor kunst deelt ze graag. Als pedagogisch medewerker van CIVA leeft ze zich uit in de boeiende wereld van architectuur en scenografie.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Andere evenementen Evenementen voor kinderen > Kampen voor kinderen

Nog meer evenementen Evenementen voor kinderen > Kampen voor kinderen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 83276
Editer l'événement SEO Espace administration