Hyperrealism Sculpture. Ceci n'est pas un corps

image - Hyperrealism Sculpture. Ceci n'est pas un corps

Over

‘Hyperrealism Sculpture. Ceci n’est pas un corps’ is een tentoonstelling over hyperrealisme, een artistieke stroming die in de jaren 1960 in de Verenigde Staten ontstond en waarvan de technieken sindsdien door vele hedendaagse kunstenaars worden toegepast in hun artistieke praktijk.
De tentoonstelling presenteert een reeks hyperrealistische sculpturen, die onze visie op kunst aan het wankelen brengt. Realiteit, kunst of kopie? De hyperrealistische kunstenaar keert zich resoluut af van het abstracte en probeert net om een zo nauwkeurig mogelijke weergave van de natuur te creëren. Ze geven het menselijk lichaam zo levensecht weer, dat toeschouwers zich gaan afvragen of het echt is. Hierdoor wekken de kunstwerken een gevoel van vervreemding op, zonder aan betekenis te moeten inboeten.
De ondertitel van de tentoonstelling verwijst vanzelfsprekend naar het beroemde werk van René Magritte ‘Ceci n’est pas une pipe’, dat de relatie tussen kunst en werkelijkheid in vraag stelt. Enkele van de in Tour & Taxis tentoongestelde kunstenaars streven ernaar het menselijk lichaam zo getrouw en levendig mogelijk weer te geven, terwijl andere de notie van realiteit in twijfel trekken (nieuwe technologieën, vervormde populaire voorstellingen, misvormingen,...).
Hoogtepunten van de tentoonstelling:
De tentoonstelling brengt meer dan 40 sculpturen samen van toonaangevende internationale kunstenaars: George Segal, Ron Mueck, Maurizio Cattelan, Berlinde De Bruyckere, Duane Hanson, Carole A. Feuerman, John De Andrea,...
Een thematische tentoonstelling in 6 luiken
Tour & Taxis is een tussenstop in een wereldtournee
De geheimen achter de productietechnieken van de werken worden onthuld door de kunstenaars zelf

Een coproductie van Tempora en IKA

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Sculpturen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 76928
Editer l'événement SEO Espace administration