Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Mooneye

  Na een eerste EP in 2018, een kopplaats bij De Nieuwe Lichting van StuBru begin 2019 én een overvolle festivalagenda in de zomer van datzelfde jaar is Mooneye klaar voor het grote werk.

  Tijdens hun deelname aan De Nieuwe Lichting 2019 was Mooneye een beetje de vreemde eend in de bijt. Singersongwriter Michiel Libberecht kroonde zich toch tot winnaar met ‘Thinking About Leaving’. Ondertussen zat de band het afgelopen jaar in de studio met topproducers Pieterjan Maertens (Tamino) en Jo Francken (Het Zesde Metaal) om een vervolg te breien aan de eerste EP.

  Vergelijkingen met Fleet Foxes en Neil Young zullen allicht nog wel even overeind blijven. De nieuwe Mooneye versmelt nog steeds folk, rock en indiepop als geen ander. Dat merk je op ‘Bright Lights’, de eerste en meer vrolijke single uit de nieuwe plaat. Ook donkere ondertonen blijven een handelskenmerk van de band. Wat al snel duidelijk wordt op ‘Fix the Heater’, de tweede en dan weer merkelijk kwade single uit diezelfde plaat.

  Een acuut geval van schizofrenie? Nee, hoor. Gewoon van Mooneye. Dit najaar komt de plaat uit bij MayWay Records en die stellen ze graag voor tijdens deze clubtour.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Brugge

  Aanbevelingen