Vice Versa

image - Vice Versa

Over

Zowel in de soloprojecten van Bram De Looze als in zijn samenwerkingen, staan expressiviteit, inventiviteit en creativiteit steevast centraal. Noem het gerust een onverzadigbare drang naar meer. Voor zijn nieuwe trio, laat Bram zich omringen door twee klinkende namen uit de jazzwereld, muzikanten die hij beschouwt als een verlengstuk van zijn eigen klankenwereld: de New Yorkse meesterdrummer Eric McPherson (Jackie Mclean, Andrew Hill, Pharoah Sanders, Fred Hersch) en de Berlijnse bassist Felix Henkelhausen (Jim Black, Nate Wooley, Lotte Anker).

Beide zijn compositorische meesterbreinen met uitzonderlijk grenzeloze ritmische mogelijkheden. De Looze componeerde voor dit trio een volledig nieuw repertoire.

Verwacht uitzonderlijke benaderingen, waarbij de muzikale regels voortdurend veranderen zonder daarbij aan continuïteit en dynamiek in te boeten. De keuze voor McPherson en Henkelhausen zorgt voor een interessante muzikale synthese waarbij meer traditionele jazz gecombineerd wordt met intuïtieve excursies binnen de vrije improvisatie en de hedendaagse muziek.

Bram De Looze: piano
Felix Henkelhausen: contrabas
Eric McPherson: drums

+ Support: Volpe

Heleen Andriessen: piano
Kobe Boon: double bass
Stijn Demuynck: drums

© Bjorn Comhaire

Praktische informatie

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Jazz
Nog meer evenementen Oost-Vlaanderen
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 77630
Editer l'événement SEO Espace administration