Amelie Albrecht, Zwaar Leven

Theater / Spektakel » Humor / Komedie

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Amelie Albrecht, Zwaar Leven

  Over het leven van de 28-jarige Amelie Albrecht kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig. Na acht jaar tekenacademie kon ze nog niet tekenen, jarenlang vioolles leverde haar nog geen vaag gevoel voor muziek op en paardrijden moest ze opgeven omdat ze allergisch werd voor dieren. En dan zwijgen we nog over haar schoolcarrière.

  Amelie kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht, maar haar in 2018 wel de overwinning van Humo’s Comedy Cup opleverde. Sindsdien verdient ze geld door zichzelf te zijn: charmant onverschillig. En toch is het leven er niet bepaald lichter op geworden. Blij moeten zijn omdat je dan toch iets van je leven maakt is ook een opgave. Het afgelopen jaar nam corona het helaas van haar over, maar vanaf nu toont Amelie graag zelf terug aan hoe Zwaar het Leven wel niet kan zijn.

  Amelie’s comedy wordt gekenmerkt door een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. Pure stand-up comedy van het energiezuinige soort.

  “Amelie Albrecht is nogal een verschijning: présence op het podium, gortdroog, geen franjes, to the point, een mitraillettevuur aan grappen.”
  (VRT NWS na Humo’s Comedy Cup 2018)

  + Support: Elias Van Dingenen

  Elias Van Dingenen (°88) staat sinds 2016 op het podium en haalde in 2018 de finale van de Radio 2 Humorklas. Hij slaapt onvoldoende en snapt weinig van het leven. Deze Gentenaar praat over seks, drugs en gelijk welk muziekgenre op dat moment in smaak is. Hij schopt vaak tegen de schenen, maar doet dit resoluut met een kwajongensglimlach.

  © Freya Decorte

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Theater / Spektakel

  Andere evenementen : Ronse

  Aanbevelingen