image - Nicolas Delprat

Over

Na een eerste tentoonstelling van het werk van Nicolas Delprat in België, is Michèle Schoonjans Gallery verheugd u "Stage Two" voor te stellen, het tweede deel van de tentoonstelling Appearances of Light.

Op de begane grond presenteert de galerie twee installaties met de suggestieve titels "James, Fragmentation" en "Dan Evolution 4". De thema's van de werken refereren in het eerste geval aan het begrip fragmentatie en in het tweede aan opeenvolging, waarmede eigenlijk de toon al is gezet.

Op de eerste verdieping verbreedt de groep schilderijen, "Dynamics 1 & 2", "James, Put Back 3" en "Dan", het debat en leidt ons tot een reflectie over de waarden van licht, penseelstreken (inclusief het toelaten van verfdruipers) en de onscherpe projectie in de schilderkunst, gezien vanuit het perspectief van de kunstgeschiedenis.

Door het gebied van de schilderkunst opnieuw te bezetten en door de herhaling van het motief, probeert Nicolas Delprat de kloof te dichten tussen de herinnering aan een reële ervaring en de mogelijke voorstelling ervan. De kunstenaar gaat zowel opeenvolgend als discontinu te werk (hetzelfde motief kan op verschillende tijdstippen herwerkt worden) en nodigt ons uit om na te denken over de constructie en het werk van het geheugen als een "fenomeen van reconstitutie*" (*verwijzing naar Michel de Certeau's "L'écriture de l'Histoire"), wat denkbaar een persoonlijke interpretatie is.

De schilderijen van Nicolas Delprat vertalen vaak herinneringen aan licht: vergeten, herinnerde of ingebeelde indrukken of ervaringen, maar uiteindelijk opnieuw geïnterpreteerd door het schilderij. Voor de kunstenaar zijn zijn werken het begin van een verhaal, van een toekomst van het beeld die de toeschouwer vrij mag interpreteren.

Deel :

Fotogalerij (6)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Schilderijen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 81902
Editer l'événement SEO Espace administration