Road Rock 2021

Concert » Festival

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Road Rock 2021

  28 augustus 2021, een dag om alvast in de agenda te noteren. Dan sluit Road Rock 2021 deze langverwachte festivalzomer af in Depart XXL, het eerste coronaproof evenementenplein van stad Kortrijk. Op het podium? The Kids, Equal Idiots, Admiral Freebee, Noémie Wolfs en de 3 winnaars van de Rock Rally: Robert., West Coast Caravan en Set Animal.

  Na een verplichte coronapauze in 2020 staat de organisatie van Road Rock op scherp om festivalgangers in de watten te leggen met een stevig rockfestival. Niemand minder dan The Kids, Equal Idiots, Admiral Freebee en Noémie Wolfs zullen op het evenementenplein Depart XXL het voorbije jaar zonder feestjes en festivals meer dan goed maken.

  Belgische rockparels

  De Antwerpse punkgroep The Kids is voor velen de enige echte punkband in België. Dit jaar staat de band 45 jaar op de planken, hoog tijd om dat te vieren. Met klassiekers als ‘There will be no next time’ en ‘Fascist Cops’ laten Ludo Mariman en co op 28 augustus nog maar eens horen waarom ze tot de groten der aarde behoren.

  Ook Equal Idiots zijn terug van nooit echt weggeweest. Sinds ze in 2016 tijdens Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting van Studio Brussel voor hét hoogtepunt zorgden, speelden zanger/gitarist Thibault Christiaensen en drummer Pieter Bruurs heel wat festivals ondersteboven. Met o.a. hits uit hun nieuwe plaat ‘Adolescence Blues Community’ beloven ze ook op Road Rock 2021 een spetterende set waarbij niemand kan stilstaan.

  Klaar voor een zwoele trip? Noémie Wolfs neemt je met exotische elementen, warme baslijnen en een catchy vibe mee in de leefwereld van haar laatste meesterwerkjes zoals ‘Lonely Boy’s Paradise’. Ze brengt stuk voor stuk sterke nummers die perfect binnen hetzelfde genre passen en die live op het podium volledig tot hun recht komen.

  Last but not least: meebrullen doen we vast en zeker met ‘Always on the Run’, ‘Einstein Brain’ en ‘Rags’n Run’ van Admiral Freebee. In plaats van terug te keren naar zijn vertrouwde gitaarsound, stortte Tom Van Laere zich sinds zijn armblessure op ergonomisch verantwoorde keyboards, drumcomputers en andere elektronica. Het resultaat: creatieve muzikale parels met de typische ‘Admiral’ touch.

  Podiumplaats voor jonge bands

  Het voorprogramma wordt gespeeld door de 3 winnaars van de Rock Rally: Robert., West Coast Caravan en Set Animal. Deze jonge bands krijgen de kans om op Road Rock 2021 het beste van zichzelf te geven en worden daarvoor beloond met twee professionele opnames bij North Garden Studios, een professionele opnamestudio uit Kortrijk waar o.a. Balthazar en Tourist LeMC songs opnamen. Omdat het dit jaar allemaal wat meer mag zijn, reiken we tijdens het festival ook een publieksprijs uit waarmee de publiekslieveling maar liefst drie professionele opnames wint.

  Info en tickets

  Road Rock 2021 vindt plaats op 28 augustus op Depart XXL, een coronaproof evenementenplein in hartje Kortrijk. Koop nu je ticket via ticketmaster.be of roadrock.be en ga voor de ultieme festivalbeleving.

  Tickets kosten 27,50 euro. De opbrengst van de ticketverkoop gaat integraal naar Youth For Music, een organisatie die kansarme kinderen de kans geeft om een muziekinstrument aan te leren.

  Photos de Road Rock 2021

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Kortrijk

  Aanbevelingen