Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Eva L’Hoest - The Inmost Cell

  In het kader van MAGMA, de tiende editie van de triënnale van Ottignies-Louvain-la-Neuve, stelt Eva L’Hoest in de Galerij van de Botanique een grootschalig videoproject voor, "The Inmost Cell".

  The Inmost Cell is een videokunstwerk dat werd ontwikkeld ter gelegenheid van de tweede editie van de Biënnale van Riga. Het werk is geïnspireerd op de Letse mythes rond de Dvina, de rivier die door de stad Riga stroomt. De stuwdam die er werd gebouwd herleidde een aantal dorpen tot onderzeese ruïnes.

  Aan de hand van een 3D vormgeving en computergraphics vertaalt Eva L’Hoest haar fotoreportage van de rand van Riga in vloeiende sculpturen. De rurale en maritieme beelden versmelten tot een vloeiende digitale architectuur wat resulteert in een aquatisch verhaal met een contemplatieve, onderzeese soundtrack van de hand van John Also Bennett.

  Haar werk werd onlangs voorgesteld in WIELS, op de tentoonstelling Regenerate, “Un autre monde // Dans notre monde” in Frac Grand Large Hauts-de-France in Duinkerke, “And Suddenly it All Blossoms” op de Biënnale van Riga (Letland), “Shapeshifters” in het Malmö Konstmuseum (Zweden), “Signal” in Friche La Belle de Mai, op de vijftiende Biënnale van Lyon, “When water come together with other water” op de Triënnale Okayama Art Summit 2019 “IF THE SNAKE”, Okayama (Japan), “Suspended time, Extended space” in het Casino van Luxemburg (Benelux), “Fluo Noir” op de Biënnale de l’Image Possible 2018 in Luik. Sinds 2018 worden haar films geprogrammeerd op de Rencontres Internationales Paris-Berlin, in de vorm van een performance op het IFFR in Rotterdam, Images-Passage in Annecy en in het MACRo Museum in Rome.

  Eva L’Hoest (Luik, 1991, België – woont en werkt in Brussel) bestudeert de manieren waarop allerhande mentale beelden – in het bijzonder de herinnering en reminiscentie, opnieuw worden verwerkelijkt in een technologische vorm. De kunstenares bestudeert op de eerste plaats het geheugen en zijn minieme en vreemde overblijvende realiteit. Gaandeweg maakt ze zich de technologieën van vandaag eigen. Ze belicht de eigenheid ervan als prothesen voor het begrijpen van de wereld alsook hun potentieel als artistiek medium.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Le Botanique

  Andere evenementen : Sint-Joost-ten-Node

  Aanbevelingen