Vox Low - Le Villejuif Underground - Bryan's Magic Tears

image - Vox Low - Le Villejuif Underground - Bryan's Magic Tears

Over

Born Bad evening!

VOX LOW
Wie heeft er nog zin in fun maken, vroegen de heren achter Vox Low zich af toen ze “rechtse hedonistische disco” afzworen en hun French touch-project adieu zegden. Sinds 2018 maken ze daarom muziek met de urgentie van punk, de depressie uit minimale Krautrock en de hypnose uit sjamanistische rituelen. Can, The Fall en Genesis (met Peter Gabriel) gelden daarbij als voorbeelden. Het podium is heilig voor de Fransmannen: beschouw hen als de acid-houseversie van The Jesus & Mary Chain, die surft tussen invloeden uit 60’s rockabilly en koude, minimale techno.

LE VILLEJUIF UNDERGROUND
Neem Tame Impala aan de Australische zijde, Noir Désir aan de Franse en je hebt een perfect unie die belichaamt waar Le Villejuif Underground voor staat. Een internationaal verbond tussen dichter Nathan Roche en drie Parijse muzikanten. “When Will The Flies In Deauville Drop?”, zo heet de recentste plaat van Le Villejuif. Een onvoorspelbare plaat waar de leden experimenteren met pop, garagerock, country en zelfs disco.

BRYAN'S MAGIC TEARS
Wie herinnert zich nog de Amerikaanse Midwestrockers uit de midden jaren 90 die de groezeligste sounds in de geschiedenis van de elektriciteit produceerden? Geen nood voor wie de boot helemaal gemist heeft of nog groen achter de oren zag: Bryan's Magic Tears zijn helemaal klaar om dat geluid weer helemaal op te blinken (nu ja, net zo verfomfraaid te doen klinken). Dat doen ze dan gelukkig weer wel met het melodieuze instinct van zeg maar Pavement of Dinosaur Jr., waardoor de muziek van bijvoorbeeld het laatste nieuwe album "4 AM" schoonheid, melancholie en tout court gevoel in het gruis vindt.

Deel :

Fotogalerij (2)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Pop / Rock / Pop-Rock
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 81210
Editer l'événement SEO Espace administration