Juan Pablo Plazas - From G to B to K and C (Katelijne, Catherine, Kairos and Cairo)

image - Juan Pablo Plazas - From G to B to K and C (Katelijne, Catherine, Kairos and Cairo)

Over

Het project From G to B to K and C (Katelijne, Catherine, Kairos and Cairo) (30.09 > 21.11.2021) dat Juan Pablo Plazas in CENTRALE.lab presenteert, komt voort uit verschillende behoeften die symptomatisch zijn voor de tijd waarin we leven: de drang om elkaar te ontmoeten, contact te hebben, ruimte te delen, perspectieven, meningen of eenvoudige verhalen uit te wisselen. Voor Plazas zijn verhalen wegen die leiden naar wat anders niet kan worden waargenomen over mensen, plaatsen of situaties. De titel met initialen verwijst naar een dynamiek van indrukken, fragmenten van dingen, verhalen en materiële bewijzen die verzameld worden in de tentoonstellingsruimte als een work-in-progress, rekening houdend met collega-kunstenaars, bezoekers, mensen die werken in het kunstcentrum, en het hier en nu.

“Ik denk dat je wel bekend bent met het concept van initialen, de eerste letter van een woord die staat voor de rest van het woord. Mijn initialen zijn bijvoorbeeld JP. Er is iets heel persoonlijks en openbaars tegelijk aan initialen. JP zijn mijn initialen, maar ze staan ook voor iemand die Jean-Pierre heet, voor een investeringsbank, voor een wijnmerk, en voor de diensten Justitia et Pax van vele steden. Een eenvoudige letter kan staan voor de initialen van iemands naam, de naam van een plaats en de korte versie van een term of een organisatie. Dit kan soms verwarrend zijn als je niet weet waar de letter naar verwijst. Het kan ook een heel duidelijk teken zijn dat een persoon ook een gebied kan zijn, een organisatie gewoon een term, of een plaats voor iemand een persoon kan betekenen.” JPP

In CENTRALE.lab ontwikkelt Juan Pablo Plazas een in-situ-installatie die werken van collega-kunstenaars omvat en ingaat op de specifieke architectuur van CENTRALE.lab. De uitsparingen in Plazas’ presentatiemuren, die doen denken aan klimmuren, worden nieuwe houders van gekleurde vormen en objecten – sommige door Plazas gemaakt, andere geleend of gekregen. Die voorwerpen worden samengebracht om in de tentoonstellingsruimte een wisselwerking te creëren.

Angyvir Padilla, die tegelijkertijd te zien is in de CENTRALE.vitrine, maakt deel uit van dit proces van delen en uitwisselen. Een van haar zelfgemaakte objecten zal namelijk deel uitmaken van Juan Pablo Plazas’ nieuwe installatie.

Detail including the work Black Brick by Elisa Pinto, 2020 © Juan Pablo Plazas

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Varia
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 79512
Editer l'événement SEO Espace administration