Tamar Aphek, You Said Strange, Phoenician Drive

image - Tamar Aphek, You Said Strange, Phoenician Drive

Over

Avondje rafelige rock met EXAG' Records

Tamar Aphek is is een prominent figuur uit de hedendaagse Israëlische rockscene en wordt door Timeout Tel-Aviv zelfs omschreven als "Israël's gitaargodin". Dankzij de bands Xarusella en Shoshana maakte het grote publiek met de zanger/gitarist, die in haar solowerk steevast elegantie en brutaliteit balanceert. Apheks laatste album omschrijft de muzikant zelf als "jazz & roll" en werd uitgebracht op het Brusselse label EXAG' Records. Van hier over Israël tot in de Verenigde Staten regende het lovende reacties; de invloedrijke Amerikaanse radiozender NPR nodige haar zelfs uit om een sessie te komen spelen. Le Soir prijst de bezwerende stem van de bevlogen rockster, terwijl de krant het universum dan weer omschrijft als giftig, chaotisch, duister en onrustig. Jam (de radiozender van RTBF) heeft het dan weer over een Twin Peaks-sfeertje en herkent invloeden van Brian Jonestown Massacre, Cate Le Bon en Can. Voor wie het nog niet doorhad: Tamars muziek zoekt graag de rafelige randjes op. Het belooft een obscure avond te worden in de Rotonde.

You Said Strange is een viertal uit Giverny/Normandië dat gespecialiseerd is in psychedelische rock met invloeden gaande van de jaren 60 tot de jaren 90. Hun eerste album 'Salvation prayer' leverde hen vergelijkingen op met Spacemen 3 en werd door de pers lovend onthaald. Libération vond 'em "Impressionistant", terwijl Gonzaï dan weer "monstrueux" schreef. De Franse band schopte het er zelfs mee tot op KEXP, faut le faire.

PHOENICIAN DRIVE

Phoenician Drive is een band gevormd in 2015 door de percussionist Diego Moscoso met de bedoeling om westerse en oosterse stijlen te combineren. In hun muziek hoor je Erkin Koray, Orien Express, Duitse krautrock en soundtrackmuziek uit de jaren 60. Hypnotiserend!

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Pop / Rock / Pop-Rock
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 76439
Editer l'événement SEO Espace administration