Même les oiseaux ne naissent pas sans tête

image - Même les oiseaux ne naissent pas sans tête

Over

In deze tentoonstelling stelt François Marcadon onze verhouding tot het lichaam in vraag door te werken met klassieke media zoals tekenen, maar ook met andere, meer ongebruikelijke media.

Met inkt en waterverf op papier combineert de kunstenaar elementen uit een reeks beelden die hij in de loop van de tijd heeft verzameld, waarbij hij van tijd tot tijd denkbeeldige elementen toevoegt. Samen vormen deze tekeningen een soort persoonlijke mythologie. De tekeningen hebben geen titel om de toeschouwer niet te beïnvloeden.

Hij gebruikt dezelfde methode in een 1,5 meter lange tekening die aan de muur is bevestigd in een ovaal gebied dat blauw is geschilderd. Deze levensgrote icoon van een koe, versierd met bloemen en gebladerte en beschermd door een gouden kraag en een sjaal met stippen, roept vragen op: is zij het voorwerp van een offer of de winnaar van een runderwedstrijd? Doet de tekening denken aan Zwitserse of zelfs Indische folklore of is het recht uit een kinderverhaal?

Halverwege de galerij hangt een vreemde jachttrofee, gegoten naar de beeltenis van de kunstenaar. Onverstoord door de vis in zijn schedel, knippert hij met een glimlach die de toeschouwer uitdaagt. Deze glimlach en de kleur roze zijn beide symptomatisch in het systeem van de voorstelling van een lichaam en meer bepaald van een zelfportret.

Tenslotte vertoont de witte bloemenvaas vele gebreken: zij heeft geen definitieve of volledig aangenomen vorm, en dit is nu juist het hele punt van het stuk. De kunstenaar heeft gekozen voor een handgemaakte vaas met een onaantrekkelijke esthetiek, die hij heeft bedekt met zwarte vlekken waaraan het werk zijn naam Vase à verrues dankt.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Galerijen
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 79305
Editer l'événement SEO Espace administration