Même les oiseaux ne naissent pas sans tête

Tentoonstelling » Galerij

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Même les oiseaux ne naissent pas sans tête

  In deze tentoonstelling stelt François Marcadon onze verhouding tot het lichaam in vraag door te werken met klassieke media zoals tekenen, maar ook met andere, meer ongebruikelijke media.

  Met inkt en waterverf op papier combineert de kunstenaar elementen uit een reeks beelden die hij in de loop van de tijd heeft verzameld, waarbij hij van tijd tot tijd denkbeeldige elementen toevoegt. Samen vormen deze tekeningen een soort persoonlijke mythologie. De tekeningen hebben geen titel om de toeschouwer niet te beïnvloeden.

  Hij gebruikt dezelfde methode in een 1,5 meter lange tekening die aan de muur is bevestigd in een ovaal gebied dat blauw is geschilderd. Deze levensgrote icoon van een koe, versierd met bloemen en gebladerte en beschermd door een gouden kraag en een sjaal met stippen, roept vragen op: is zij het voorwerp van een offer of de winnaar van een runderwedstrijd? Doet de tekening denken aan Zwitserse of zelfs Indische folklore of is het recht uit een kinderverhaal?

  Halverwege de galerij hangt een vreemde jachttrofee, gegoten naar de beeltenis van de kunstenaar. Onverstoord door de vis in zijn schedel, knippert hij met een glimlach die de toeschouwer uitdaagt. Deze glimlach en de kleur roze zijn beide symptomatisch in het systeem van de voorstelling van een lichaam en meer bepaald van een zelfportret.

  Tenslotte vertoont de witte bloemenvaas vele gebreken: zij heeft geen definitieve of volledig aangenomen vorm, en dit is nu juist het hele punt van het stuk. De kunstenaar heeft gekozen voor een handgemaakte vaas met een onaantrekkelijke esthetiek, die hij heeft bedekt met zwarte vlekken waaraan het werk zijn naam Vase à verrues dankt.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Ukkel

  Aanbevelingen