Manhwa & Webtoon, de vlucht van de Koreaanse stripverhaal

Tentoonstelling » Grafische kunst

Praktische informatie

Over Manhwa & Webtoon, de vlucht van de Koreaanse stripverhaal

Van de eerste perscartoons tot de meest recente webtoons, langs populaire personages en grote series nodigt De Vlucht van de Koreaanse strip bezoekers uit om de dynamiek en diversiteit van de Koreaanse strip te ontdekken. Op een reis van meer dan 100 jaar door de geschiedenis van het medium, ontdekt u een creatieve industrie die getuige is van zijn tijd en voortdurend evolueert.

Aan de hand van verschillende auteursportretten en een staal van representatieve werken schetst de tentoonstelling de rijkdom van de Koreaanse stripcreatie. Bezoekers maken een reis terug in de tijd en kunnen een "manhwabang" ontdekken, de typische leesplekken die zich vanaf de jaren zestig in het land ontwikkelden. Daarna volgt het beslissende stadium van de manhwa, de lokale strips die steeds populairder worden. Vanaf de jaren 2000 worden strips veelal digitaal gemaakt en gelezen en verspreiden Koreaanse webtoons zich geleidelijk over de hele wereld.

Of ze nu op papier, op het internet of op smartphones verschijnen, Koreaanse strips passen zich altijd aan om lezers te vermaken. Ze weerspiegelen hun tijd, stoppen geen moment met evolueren en blijven ons boeien en verrassen!

Curatoren : Mélanie Andrieu – Sah Hwangyu

Een tentoonstelling in samenwerking met het Manhwa Museum van Korea en het Koreaans Cultureel Centrum van Brussel.

Photos de Manhwa & Webtoon, de vlucht van de Koreaanse stripverhaal

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : Tentoonstelling

Andere evenementen : Brussel

Aanbevelingen