image - Ontheemding

Over

“Ontheemding”

Op weg, op zoek naar een thuis, zie hier het thema dat alle schilderijen en driedimensionele beelden van Etienne verbindt. De zoekende mens of ander wezen met zijn lasten of integendeel helemaal bevrijd, onderweg, aankomend of vertrekkend..

Leegte, het ontbreken van .. , vind je in ieder werk terug. Huizen stralen geen warmte uit, zijn slechts tijdelijke onderkomens. Landschappen zijn onbewoond, zeezichten hebben geen houvast. Bomen zijn imposante standbeelden in een van seizoen naar seizoen voorthaastende tijd.

Zijn werken dragen in zich een zekere unheimlichkeit. Nooit is hij definitief thuis steeds onderweg. In een reiskoffer heeft hij het beeld gevonden dat deze rusteloze zoektocht symboliseert. Oldtimers zoeken hun plek in steden en tussen natuurelementen. Mensen en andere wezens zijn anoniem, op weg naar..

Zijn kleurgebruik, zijn uitsnedes en zijn keuze voor eenzelfde motief (reiskoffer, ietwat vervallen onderduikplekken, leeg aandoende landschapselementen, ..) roepen dit gevoel op.

Deel :

Fotogalerij (1)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Expo's over grafische kunst
Nog meer evenementen Vlaams-Brabant
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 78954
Editer l'événement SEO Espace administration