Ars Musica. Voix Boréales : Fågelle, Maarja Nuut, Maja S.K Ratkje

image - Ars Musica. Voix Boréales : Fågelle, Maarja Nuut, Maja S.K Ratkje

Over

Fågelle

Fågelle komt uit Zweden. Zij is een jonge kunstenares wier muziek al een zekere belangstelling geniet. Afkomstig uit de Scandinavische experimentele scene, drukt Fågelle zich uit in een wilde botsing tussen lyrische schoonheid en hardheid. Fijn gebeitelde soundscapes ontmoeten intieme, krachtige vocalen. Fågelle's stem scheurt door geluid en stilte, en wordt zo het zwaartepunt waar existentiële angsten en vrouwelijke ervaringen als zowel een gave als een vloek worden onderzocht.

Als soloartiest heeft Fågelle een unieke stijl ontwikkeld waarin gitaar, stem en elektronica zich op een organische en expressieve manier mengen. De gitaar wordt een sonisch lichaam dat verkend wordt naast getormenteerde synthesizers en urban-getinte veldopnamen.

Maarja Nuut

De Estse Maarja Nuut studeerde klassieke viool. Vervolgens wijdde ze zich resoluut aan de volksmuziek, met een omweg langs de Hindoestaanse muziek, die ze in India bestudeerde. Haar passie voor de traditionele muziek van haar vaderland bracht haar naar de Viljandi Cultuur Academie, een afdeling van de Universiteit van Tartu. Daar heeft ze 78-toeren platen ontdekt met opnames van dorpsmuziek uit het pre-sovjettijdperk, die een bijzondere invloed op haar muzikale ontwikkeling hadden. Daarna studeerde ze musicologie aan de Universiteit van Stockholm, waar ze ook geïnteresseerd raakte in Poolse volksmuziek. Zowel haar stem als haar viool, gecombineerd met subtiele elektronica, zijn gewoonweg betoverend.

Maja S. K. Ratkje

De achtergrond van de Noorse Maja Ratkje is heel anders dan die van de andere gasten van de avond. Zij studeerde compositie aan het Noorse Conservatorium in Oslo en vervolgens aan het IRCAM, waar zij les kreeg van de Finse componiste Kaija Saariaho, die gespecialiseerd was in het gebruik van elektronica en informatica in de muzikale creatie.

Vanaf het begin van haar carrière heeft Maja Ratkje de mogelijkheden van de elektronica verkend, die zij gebruikt voor haar stem is. Ze gebruikt die uiterst flexibele stem als een veelgelaagde geluidsbron en dit volgens een volledig instrumentale aanpak. Dit leidt uiteindelijk tot een even esthetische als emotionele ervaring die het publiek raakt, niet enkel door de vocale prestatie maar ook door het elektronische weefsel dat haar stem als het ware draagt.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Elektronisch
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 78703
Editer l'événement SEO Espace administration