The Death Row of Posed Portrait Amateur Photography 1880-1920

image - The Death Row of Posed Portrait Amateur Photography 1880-1920

Over

Dynamische en natuurlijke amateurfoto's van Amerikaanse fotografen rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw. Tintypes, cyanotypes, albumine en glasplaten.
Amateur fotografie rond de eeuwwisseling van de 20ste eeuw luidde de geboorte in van een massaverschijnsel die vandaag de vorm heeft van een vloedgolf van digitale beelden. De originele afdrukken in de tentoonstelling zijn voornamelijk gemaakt in de Verenigde Staten tijdens een buitengewone periode toen camera’s betaalbaar en toegankelijk werden voor miljoenen nieuwe en enthousiaste amateurfotografen.
In samenspraak met de 100 originelen is de collectie gedigitaliseerd in ultra-high definition. Grappig, emotioneel, de foto's en de piepkleine en unieke originelen staan tegenover grote afdrukken van 2m2 en dompelen de bezoeker onder in de nabijheid van deze gezichten die zo hedendaags zijn terwijl meer dan een eeuw ons scheidt. Zelfs zonder sociale netwerken werd het ensceneren en delen van beelden van iemands leven al aan het eind van de 19e eeuw een preoccupatie van amateurfotografen. Deze tentoonstelling illustreert de dynamiek waarmee zij de camera begonnen te gebruiken, op een manier die ons vandaag nog steeds ontroert.
De TinyGallery ligt vlak bij het Flageyplein in Elsene. Het is uitgerust met een laboratorium voor oude technieken en traditionele fotografie. Er worden workshops gegeven over de alternatieve technieken Cyanotype, Vandijk, Bichromaatgom.

Deel :

Fotogalerij (9)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Tentoonstellingen > Foto's
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 78682
Editer l'événement SEO Espace administration