image - Festival Des Blocs

Over

Verjaardagseditie
35 workshops, 600 deelnemende wolven, 800 uur filmen, 10 uur radio-uitzendingen, 20 rapteksten, 120 vergaderingen, 400 gemobiliseerde vrijwilligers, 4.000 verstuurde e-mails, 5.000 bezoekers aan de evenementen... Vijf jaar later en nog steeds met dezelfde vastberadenheid, zijn we hier: de vijfde editie van het Des Blocs Festival.
Voor deze verjaardagseditie hebben we natuurlijk meer dan één verrassing gepland. Te beginnen met nieuwe creaties, waarvan het resultaat slechts geëvenaard wordt door de selectie van artiesten en creaties die wij dit jaar zullen ontvangen.
We zullen ook 's werelds eerste 'Winkelwagenmuseum' inwijden. Een efemeer museum over het emblematische object, en voor sommigen, de mascotte van de Modelwijk. Een collector's item uit het dagelijks leven dat essentieel en iconisch is, en dat in al zijn vormen wordt getransformeerd...

Ontstaan van een project
In april 2016 hebben een vereniging van bewoners van de Modelwijk en een groep jonge kunstenaars van buiten de wijk elkaar ontmoet en samengewerkt aan de creatie van een film en vervolgens een voorstelling. Naarmate de maanden verstrijken, groeien de affiniteiten en de projecten en samen organiseren zij om deze creaties tijdens een feestelijke dag te presenteren.
Om een publiek aan te trekken dat niet in de buurt woont, om een ontmoetingsplaats te creëren en om het architectonisch, maar ook cultureel en immaterieel erfgoed te promoten, besloten zij kunstenaars en creaties die hen aanstaan aan het programma toe te voegen.
Op 27 september 2017 zag de eerste editie van het festival Des Blocs het levenslicht in het hart van de Modelwijk. De magie gebeurt, de saus neemt, het klikt. Deze dag zal zijn sporen nalaten en ervoor zorgen dat mensen de ervaring elk jaar willen herhalen.

? De Modelwijk
Gevestigd te Laken is de modelwijk één van de belangrijkste en meest inspirerende wijken van Brussel. Geïnspireerd door de Cité Radieuse van Le Corbusier in Marseille, zal de Modelwijk van Brussel u raken vanwege zijn modernistische en monumentale architectuur.

Praktische informatie
Datum en tijdstip: 2 oktober 2021 van 12.00 tot 22.00 uur
Adres: Square de la Cité Modèle (of) Allée du Rubis, 1020 Laken
Programma: De artiesten en creaties zullen in de loop van september op deze pagina worden aangekondigd. Gedurende de dag zijn er animaties en optredens voor alle leeftijden.
Word lid van het collectief : Als u wilt bijdragen aan het gebouw, het is hier : https://bit.ly/3iswQsT
Eten en drinken: Ter plaatse zullen twee groepen buurtbewoners de traditionele barbecue, een heerlijke couscous met groenten uit de tuin en kleine zoete desserts serveren.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Diverse Activiteiten > Multidisciplinaire festivals
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 78692
Editer l'événement SEO Espace administration