Constant_V: Talking network by Latos

Tentoonstelling » Mixed-Technische

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Constant_V: Talking network by Latos

  LATOS, SLATO, OTLAS en TALOS zijn enkele van de namen waaronder een collectief van onderzoekers (Ayoh Kre?, Lionel Maes, Deborah Levy & Antoine Wang) actief is. De overlappende factoren van hun studie- en onderzoeksgebieden bestaan uit een sediment van praktijken en discoursen waaruit een groot aantal beelden, objecten en documenten voortkomen.

  De onderzoekers vertrekken altijd vanuit dezelfde volgorde van methodologie. In de eerste plaats verzamelen ze documenten die een beter beeld schetsen over de problematieken en de complexiteit van de relaties tussen de wezens en de dingen die ze maken, bewaren & beschrijven. Vervolgens worden deze documenten gecodeerd in een relationele database. In een volgende fase onderwerpen ze deze documenten aan uitgebreide transformaties om zo tot nieuwe werkdocumenten en inzichten te komen. Ten slotte transponeren ze deze documenten van de databank naar de tentoonstellingsruimten in een artistieke vertalingsslag.

  Met TALKING NETWORK vindt het collectief het computertoestel dat ze gebruikten in hun onderzoeken opnieuw uit, met name voor de tentoonstelling "Wat heeft dit met al het andere te maken?" die tussen februari en maart 2021 plaatsvond in iMAL. In de vitrine van Constant, is dit apparaat deze keer op zichzelf gericht. Het voert zijn eigen netwerkwerking uit (uitwisselingen, onderhandelingen, besluitvorming...) en de produkties van gedachten die zijn bestaan mogelijk maken.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Sint-Gillis

  Aanbevelingen