De Tentoonstelling | De Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K.

Tentoonstelling » Museum

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over De Tentoonstelling | De Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K.

  egen de gangbare stroom in maakte S.M.A.K. eerst een boek - de 'Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K.' werd gepubliceerd in maart 2020 - en daarna een tentoonstelling, opnieuw in samenwerking met een jong publiek. Welke werken en hoe ze worden getoond, dat bepaalden ondertussen meer dan 350 kinderen en jongeren helemaal zelf. Dat zij het volledig voor het zeggen hebben, is een unicum in de museumwereld.

  Een tentoonstelling voor hen maak je samen met hen. Daarom ging S.M.A.K. de uitdaging aan en werkten we samen met onder meer negen jonge curatoren tussen de 13 en 16 jaar. De tentoonstelling gaat over het kijken naar en het ervaren van kunst en stelt de vraag wat de rol is van een museum. Want kinderen en jongeren beleven kunst vaak anders dan volwassenen. Ze werpen een frisse blik op de collectiewerken om die op een eigenzinnige manier te ervaren. Als bezoeker zal je – en dat is het hele opzet - huiswaarts keren met meer vragen dan antwoorden. De tentoonstelling wil elke bezoeker en kunstliefhebber raken.

  Opvallend is de doolhofstructuur waarin je als bezoeker kan verdwalen, terwijl je verrast wordt door collectiewerken zoals je ze nog nooit eerder zag. Het perspectief van de kijker en hoe dat te veranderen staat centraal.

  Photos de De Tentoonstelling | De Kleine Catalogus van de Collectie van S.M.A.K.

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Gent

  Aanbevelingen