Korean Film Festival Belgium

Film » Festival

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Korean Film Festival Belgium

  Liefhebbers van de Koreaanse film komen van 22 tot 30 oktober 2021 opnieuw aan hun trekken op de 9de editie van het Korean Film Festival. ‘Vriendschap’ is dit jaar het centrale thema dat een twintigtal films verbindt. De films zijn te zien in 5 zalen in Brussel, Gent, Antwerpen en Luxemburg. Het programma is opgedeeld in drie categorieën: Korean Film Today, Animazing Animation en My Hidden Gem; ofwel recente films, animatiefilms en verborgen parels. Het programma bestaat grotendeels uit Belgische of internationale premières.


  Korean Film Today

  Dit onderdeel toont films die het voorbije jaar in Korea de aandacht hebben getrokken. Zoals overal heeft de Koreaanse filmindustrie sterk geleden onder de coronacrisis. Vanwege de pandemie zijn er niet erg veel nieuwe films uitgekomen. Toch wist het festival een sterke selectie samen te stellen, met onder meer de Belgische première van het mysterieuze drama Black light. Ook twee documentaires, over respectievelijk onderwijs en het muziekfenomeen K-POP, zijn niet te missen: Dear My Genius en K-POP Genesis.


  Speciale focus: Animazing Animation

  Het programma omvat ook tien ijzersterke animatiefilms. Elke vertoning bestaat uit een kort- en een langspeelfilm. De vertoningen laten je ontdekken hoe gelijkaardige elementen op andere manieren vertaald worden naar het scherm, afhankelijk van de regisseur en de lengte van de film. Beauty Water gooide op de recente editie van ANIMA al hoge ogen en krijgt nu een verlengstuk op het Korean Film Festival. Met The King of Pigs staat ook één van de eerste films van YEON Sang-ho, de regisseur van de kaskrakers Train to Busan en Peninsula, op het menu.


  Speciale focus : My Hidden Gem

  Speciaal voor de 120ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen België en Korea vroeg de organisatie van het festival aan sympathisanten uit de Belgische filmindustrie om hun verborgen Koreaanse filmparels te selecteren: Chris Orgelt (BIFFF), Vincent Penninckx (Suricate), Livia Tinca (Millenium) en Céline Masset (BRIFF en BSFF) zetten hun kennis van en liefde voor de Koreaanse film in, met een sterk programma als resultaat.


  4 steden, 5 zalen

  Voor deze 9de editie reikt het Korean Film Festival veel verder dan enkel de hoofdstad. Je kan nog altijd naar voorstellingen in de Cinéma Galeries en Bozar in Brussel, maar ook in Studio Skoop in Gent, Cinéma Lumière in Antwerpen en de Cinémathèque in Luxemburg.


  Programma: https://brussels.korean-culture.org/nl/1200/board/942/read/111049

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Film

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen