Celmaca Duo (Mex/Be) | Duo López Muro-UIjas (tango)

image - Celmaca Duo (Mex/Be) | Duo López Muro-UIjas (tango)

Over

Deze avond is een knipoog naar het festival Sonamos Latinoamerica dat dit jaar niet kon plaatsvinden. Een dubbelprogramma op een avond die in het teken staat van de tradities van het Latijns-Amerikaanse continent.

Het repertoire van het duo Celmaca neemt je mee op een kleurrijke reis van originele composities geïnspireerd door het brede spectrum van Latijns- Amerikaanse tradities. De diverse inheemse culturen worden aangevuld met muzikale invloeden uit Afrika en Europa. Duo Celmaca brengt verbazingwekkende combinaties van zang, subtiele klanken van de Boliviaanse charango, de Venezolaanse cuatro, de jarana uit Mexico en het zachte en harmonieuze geluid Van de Afrikaanse kalimba. Het duo Celmaca is een project van de Mexicaanse percussionist en multi-instrumentalist Osvaldo Hernandez en Patricia Van Cauwenberge.

In het eerste deel maak je kennis met het tango duo van Martin Lopez Muro & Kaspar Uljas. Het duo is ontstaan uit een ontmoeting in Estland, op basis van hun liefde voor tango en Argentijnse volksmuziek, en hun fascinatie voor de muziek van Astor Piazzolla. In hun composities en arrangementen brengen zij hun eerdere muzikale ervaringen mee, afkomstig uit de wereld van de jazz voor Kaspar (componist en accordeonist in verschillende bands, voordat hij zich volledig aan de Argentijnse bandoneon wijdde), en uit de wereld van de klassieke muziek voor Martin. Hun repertoire omvat zowel traditionele als moderne tango, alsook Argentijnse volksmuziek.

OPGELET, voor dit concert zal u gevraagd worden om naast het concertticket ook een covid safe ticket voor te leggen. Info: www.muziekpublique.be/coronavirus

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Wereldmuziek / Traditionele muziek
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 77305
Editer l'événement SEO Espace administration