Samuel Levy - Artificial Nature : Landscapes

Tentoonstelling » Schilderijen

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Samuel Levy - Artificial Nature : Landscapes

  Michèle Schoonjans Gallery is verheugd u de solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar Samuel Levy voor te stellen, tevens een hernieuwde kennismaking en terugkomst met en van Samuel Levy in de Brusselse kunst-scène. De galerie presenteert recente werken op doek en voorbeelden en maquettes ter illustratie van reeds uitgevoerde en nog uit te voeren projecten, op maat gemaakt en in situ. 
   
  "Artificial Nature: Landscapes" nodigt de toeschouwer uit om het intieme universum van de kunstenaar te ontdekken met werk dat het resultaat is van de zoektocht naar een licht, dat gekenmerkt wordt door levendige en stralende krachten.
   
  De afgelopen twintig jaar heeft Samuel Levy kunstwerken gecreëerd vanuit de basis   van het tekenen : eerst met pen, daarna met potlood en nu met acryl verf. Om een eigen stijl te ontwikkelen, heeft Samuel Levy verschillende thema's verkend. Door de natuur in al haar vormen te onderzoeken, kwam hij tot het concept van "Kunstmatige Natuur". Een thematiek, die hij, hetzij op het doek (of papier) met het schilderspalet uitwerkt, hetzij in de vorm van sculpturen en installaties, die hij dan creëert uit gerecycleerde materialen zoals hout, glas, karton en/of plastiek. Met een onvoorspelbaar en spontaan gebaar projecteert Samuel Levy een eerste kleurlaag op het doek, de essentiële basis voor het ontstaan van zijn onderwerp. Hij zet het creatieve proces voort door verschillende indrukken neer te leggen middels zelfgemaakte sjablonen met verschillende reliëfs. Deze vormen worden uitgebreid, transformeren zich in drie dimensies en verspreiden zich uiteindelijk over het gehele oppervlak. Tenslotte behandelt hij de achtergrond om verschillende vormen nog beter te benadrukken en naar de voorgrond te verschuiven. Door op deze manier te werk te gaan, worden bakens contant verzet en geven ze tenslotte de illusie van een zwevend uiterlijk. Een ongewoon en mysterieus universum van uitgestrekte abstracte landschappen krijgt vorm, opgebouwd door het aanbrengen van meerdere verflagen.
   
  De kunstenaar neemt ons bij de hand en betreedt met ons een dromerige, exotische en plantaardige wereld. Elk werk doet ons denken aan een fragment, een piepklein deeltje van een groter organisme. Door dit visuele spel doet de kunstenaar ons realiseren wat we zijn, namelijk een veelheid van verschillende cellen, met elkaar verbonden, dit alles om opnieuw een nog groter lichaam te creëren. 
   
  Een ware vitaminekuur, ter voorbereiding voor de herfst en de winter, een grafische reis met een heilzame werking... te ontdekken tot 18 december 2021 in de Rivoli bij Michèle Schoonjans Gallery.

  Photos de Samuel Levy - Artificial Nature : Landscapes

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Ukkel

  Aanbevelingen