33e Jachtfeest van Bouillon

Feest / Folklore » Folklore

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Covidsafe Ticket
 • Over 33e Jachtfeest van Bouillon

  Na een jaar afwezigheid, zal deze 33ste editie van het jachtfeest niet onopgemerkt voorbijgaan.

  Op 11 en 12 november 2021, zal langs de Boulevard Heynen een grote wildmarkt worden gehouden. Kom vanaf 10 uur uw smaakpapillen prikkelen: zoet of hartig, vloeibaar of vast, er zal voor elk wat wils zijn. De ambachtslieden bieden u wijnen en bieren, streekproducten, confituren, en niet te vergeten allerlei soorten wild. Everzwijn, ree en hertachtigen zullen in hun geheel of in stukken worden verkocht, bereid in patés en charcuterie... Wij staan erop dat onze markt voldoet aan de kwaliteits- en hygiënenormen die de FAVV voorschrijft.
  Wie geen zin heeft om te proeven, kan van de gelegenheid gebruik maken om zijn herfstgarderobe aan te passen of geschenken en gelooide huiden of andere decoratieve artikelen te kopen.

  Op donderdag 11 november wordt de wildmarkt voor geanimeerd door de Trompes du Duché de Limbourg en de Sangliers d'Arlon. Op deze patriottische dag van 11/11 zal Bouillon weergalmen op het geluid van jachthoorns, bellen, geblaf en gelach.
  Trompes du Duché de Limbourg zullen de muren en de harten doen vibreren. Zij beginnen hun serenade om 10.00 uur voor de patriottische mis die in de kerk van Bouillon zal worden gehouden en dalen vervolgens af naar de stad.
  Om 14.30 uur vertrekt een stoet vanaf het bastion du Dauphin in de richting van de kerk, waar kleine en grote dieren vanaf 15.00 uur op het plein worden verwacht voor de zegening van de dieren. Vaste deelnemers en nieuwe deelnemers zullen Bouillon laten vibreren op het ritme van de herfst in gezelschap van trompettisten, sangliers d’Arlon, honden... en ook de broederschappen in kleurrijke kledij.

  Op beide dagen zal een tent beschikbaar zijn om de meest kille bezoekers te verwelkomen die zich zullen kunnen opwarmen onder de muzikale sfeer van Dixie Boys Band op donderdag 11 november en All4you op vrijdag 12 november, met een kom soep, glühwein of een goed "jachtbier" speciaal voor de gelegenheid gebrouwen. Op vrijdag 12 november is het de beurt aan de "Rallye Trompes des Ardennes de la Croix Mambourg" om de markt en Bouillon te vermaken.

  Kom gedurende deze 2 dagen uw zakken vullen!. Of u nu een liefhebber bent of gewoon nieuwsgierig, u zult een uitstekende dag doorbrengen op het ritme van de Ardennen, allemaal aan de voet van het beroemde kasteel.

  Dit evenement trekt elk jaar veel mensen aan: niet alleen jagers, maar ook liefhebbers en toeristen. Sommigen komen van ver voor de folklore, de sfeer, de gastronomie en de aankoop van divers wild. De hotels zijn elk jaar weer volgeboekt.

  U kunt het kasteel bezoeken (toegang tegen betaling) met zijn uitzonderlijke demonstraties van het ballet van de roofvogels op het binnenplein om 11.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur. De valkenier zal u verbazen met de spectaculaire vluchten van zijn vogels.

  ! COVID SAFE TICKET (Gezondheidspas) gevraagd voor de markt !
  !!! Vanaf 12 jaar oud !!!

  Gratis toegang tot de activiteiten van de stad en betalende toegang tot het kasteel (Ticket Bouillon Citypass +).

  Informatie bij het Royal Syndicat d'Initiative de Bouillon
  TEL : 061/46.62.57
  E-mail : info@bouillon-initiative.be

  Photos de 33e Jachtfeest van Bouillon

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Bouillon

  Aanbevelingen