Brussels International Guitar Festival & Competitions

Concert » Festival

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Brussels International Guitar Festival & Competitions

  Onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin

  De 10de verjaardagseditie van het Brussels International Guitar Festival & Competitions, het niet te missen evenement in de hoofdstad van Europa, waarop vele melomanen en in het bijzonder gitaarliefhebbers met spanning wachten, is in aankomst !

  Deze echte « Brusselse Gitaar Fiesta », uniek in zijn soort, trekt een groot publiek en is er in de loop der jaren in geslaagd zich te profileren als één van de belangrijkste van Europa.

  Het prachtige Théâtre du Vaudeville, gelegen in het kloppend hart van Brussel in de Koninklijke Sint-Hubertus Galerijen, verwelkomt concerten, spektakels, master classes, een lezing, een tentoonstelling, een muzikaal spektakel voor kinderen en scholen en niet te vergeten de finales van de nationale en internationale wedstrijden.

  Klassieke, Latijnse, jazz, moderne en hedendaagse muziek, gipsy muziek, Flamenco show... De talrijke facetten van het meest bespeelde instrument ter wereld komen tot volle waarde in het rijke en gevarieerde programma : sologitaar, duo, trio, ensemble, met trompet, cello, orkest, dans…

  Het festival is altijd op zoek naar iets nieuws en biedt het publiek de mogelijkheid kennis te maken met talrijke Belgische en wereldcreaties en premières en te komen luisteren zowel naar beroemde gitaristen uit België, Oostenrijk, Spanje, Taiwan, Frankrijk… als naar jonge artiesten die aan het begin van een veelbelovende carrière staan en voor wie het festival een springplank is.

  De lichting 2021 brengt, door middel van een nieuwe tentoonstelling en een lezing, een eerbetoon aan de Meesters Ilse & Nicolas Alfonso, die de eerste gitaarklassen openden in de Muziekacademies van België evenals die van het Conservatoire Royal de Bruxelles in 1965, en al doende de oprichters werden van de Belgische Gitaarschool.

  Ter gelegenheid van de 20e overlijdensverjaardag van Nicolas Alfonso organiseert het festival een gloednieuwe compositiewedstrijd om het repertoire van de gitaar te verrijken.

  En tenslotte zal het altijd zeer populaire « Gitaarbouwers & Exposanten Salon » zijn bezoekers verwelkomen in de schitterende tentoonstellingsgalerij gelegen onder het Théâtre du Vaudeville.

  Meer dan ooit staat deze buitengewone editie, bestemd voor alle publiek, nieuwelingen of muziekkenners, in het teken van vreugde en emoties, van ontdekkingen en broederschap…

  Hugues Navez
  stichtend voorzitter en artistiek directeur
  Professor titularis van de Gitaarklas van het Conservatoire Royal de Bruxelles

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen