In the Name of the Body

Tentoonstelling » Galerij

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over In the Name of the Body

  Verduyn Gallery presenteert u met genoegen de duo tentoonstelling In de Naam van het Lichaam (In the Name of the Body), met werken van de internationale kunstenaars Lars Calmar (DK) en Bis Vika (RU). De expositie bestaat uit een selectie sculpturen en schilderijen waarbij de individuele ervaring het menselijke lichaam wordt verkend in relatie tot onze (spirituele) identiteit. De menselijke vorm is onze gids, alsook hetgeen waar afstand van wordt genomen.
  In onze recente kunstgeschiedenis speelt het lichaam een cruciale rol als (kunst-)historisch onderwerp. Het begrip zorgt voor inzicht in onze identiteit en hoe deze wordt ervaren. Denk aan gender, seksualiteit, ras of etniciteit. Echter, in een tweeledig wereldbeeld bestaat het lichaam uit twee tegenovergestelde dimensies. De eerste ‘het zichtbare’, wat tastbaar of zelf meetbaar is. Hoe mensen ons daadwerkelijk zien. Aan de andere kant is er ook ‘het onzichtbare’. Namelijk hoe we ons lichaam ervaren. Hierbij is het lichaam ons strijdveld, of net onze kracht. Maar wat gebeurt er wanneer het zichtbare en het onzichtbare in strijd zijn met elkaar? Hoe gaat men om met de spanning, de dissonantie?
  Beide kunstenaars, Lars Calmar en Bis Vika, snijden het onderwerp van het lichaam aan en maken deze onzichtbare dimensie terug zichtbaar aan de hand van een zeer eigen beeldtaal. Lars Calmar, geboren in 1968 in Denemarken, is een hedendaagse kunstenaar die leeft en werkt in Langeland, Denemarken. Zijn werken staan gekenmerkt door een sterke zin voor naturalisme, alsook hoe hiervan af te wijken. Op deze wijze bewerkstelligt Calmar uitzonderlijke figuren voorbij het alledaagse, alsof het godsbeelden zijn. Dit resulteert in een sterke internationale reputatie met kunstenaarsresidenties in de Verenigde Staten van Amerika, Bali of China als gevolg.
  Vervolgens zijn er ook de intense schilderijen van de Russische kunstenaar Bis Vika. Geboren in 1997, leeft en werkt in Sint-Petersburg, Vika’s sterke en jonge oeuvre handelt over een emotionele en spirituele strijd. Getormenteerde figuren worden vervormd en afgebeeld. Angst, liefde, schaamte, geluk of pijn krijgen vorm aan de hand van verscheidene materialen. Met textiel en expressief aangebrachte verfstroken creëert Vika een zeer tactiel beeldoppervlak, gekenmerkt door spanning en een zekere directheid van het beeld. De opkomende kunstenares neemt de toeschouwer bij de hand opzoek naar troost en stilte te midden de melancholie en Sehnsucht.
  Verduyn Gallery verwelkomt u graag van 13 november tot en met 26 december, 2021, op zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00, of op afspraa

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Wortegem-Petegem

  Aanbevelingen