The Finest Selection

Tentoonstelling » Schilderijen

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over The Finest Selection

  The Finest Selection.
  Ondanks alles, was de afgelopen periode een uitgelezen kans voor artistieke ontplooiing, herbronning en bijsturing.
  Aangezien creatieve wetmatigheid niet bestaat, is ze dus ook onvatbaar in een formule, en dit is een stelling die Martin Uvijn als geen ander begrepen heeft. Hij toont de dingen in zijn werk zoals de natuur dat zou doen: no nonsens, ongeremd en onbevangen. Hij heeft lak aan alle hedendaagse criteria waaraan de hedendaagse kunsten momenteel ongemerkt moeten voldoen volgens de zichzelf gekroonde kunstpausen. Persoonlijk gaat hij er vanuit dat dit de dogma’s zijn die in de nabije toekomst de artistieke vrijheid kunnen onderdrukken.
  Zijn ongebreidelde kennis van de wijsbegeerte en diepe interesse voor de wetenschap stelt hem in staat alles in vraag te stellen, hetgeen de ultieme voorwaarde is om wijsheid te vergaren.
  Conceptueel ligt in zijn oeuvre, steeds het mentale beeld besloten, van waaruit het uiteindelijke kunstwerk voortspruit. Het ontwerp, de schets in blauwe Parker balpen is altijd de eerste neerslag hiervan: de basis voor de werken is de “primo idea”. Alhoewel het “ambachtelijke” sinds de komst van Malevich, met zijn suprematie van het zwarte vlak, niet langer bovenaan op het prioriteitenlijstje prijkt, betreffende de voorwaarden voor het kunstenaarschap, heeft Martin Uvijn blijvend ingezien dat gedegen kennis en een perfecte beheersing van de techniek “uberhaupt” nodig zijn, en zullen blijven om hoogwaardige kunst te produceren.
  Mede daardoor heeft hij een virtuoze, maar realistische schilderstijl ontwikkeld, waarvan het uiteindelijke beeld vragen oproept, die onbeantwoord achterblijven omdat ze een denkoefening zijn voor de toeschouwer zelf. Dit alles doet hij in zijn typische meerlagen-glacis techniek. Soms zijn het wazige dubbelzinnig “lijkende” grisailles, verrijkt met een subtiele kleurtoets, om de verwondering nog uit te vergroten zodat de kijker gedwongen wordt, in alle vrijheid een eigen referentiekader te scheppen bij het genot van de esthetische ervaring die de kunstenaar hem bied.

  Photos de The Finest Selection

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Merelbeke

  Aanbevelingen