Zheshen Jiang

Tentoonstelling » Fotos

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Zheshen Jiang

  Manjusaka (ook lycoris of amaryllis genoemd) is de naam van een in de herfst bloeiende plant van de leliefamilie. Wanneer de rode bloemen ontluiken, verliest de plant zijn bladeren en wanneer de bladeren botten, verwelken de bloemen.
  Dit bijzondere fenomeen gaf aanleiding tot het ontstaan van meerdere legendes. De populaire naam van lycoris in het Japans is Higanbana (van higan: «de andere oever van de rivier Sanzu») en betekent letterlijk ‘bloem van het leven na de dood’. Sanzu is een mythologische rivier – vergelijkbaar met de stroom Styx uit de Griekse mythologie – die de grens vormt tussen de Aarde en de Onderwereld. De zielen van de overledenen moeten de stroom oversteken want ze vormt een doorgang naar het hiernamaals. Volgens de Chinese mythologie ontluiken deze bloemen, ook lelie van de rode spin genoemd, langs de weg wanneer iemand een persoon ontmoet die hij of zij nooit meer zal terugzien. Daarom werden ze het symbool van de definitieve scheiding.

  De metafoor van Manjusaka sluit mooi aan bij wat deze reeks wil tonen: de zich langzaam implanterende droefheid van stedelingen veroorzaakt door de afstand tot de natuur en de pijn van depressie opgewekt door het beklemmende levensritme van de moderne samenleving. Het is tevens het verhaal van een persoonlijke ervaring met betrekking tot de liefde voor de natuur, tot de depressie en de eenzaamheid ervaren tijdens de benauwende pandemieperiode.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Ga snel naar deze expo's die bijna aflopen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Sint-Gillis

  Aanbevelingen