Expo Duo (Jean-Pol Rouard en Bernard Boigelot)

Tentoonstelling » Grafische kunst

Praktische informatie

Over Expo Duo (Jean-Pol Rouard en Bernard Boigelot)

Culturele affiches en bijzondere filatelie

Twee vrienden, een beeldend kunstenaar en een grafisch ontwerper, die samen aan hun kunstopleiding begonnen, vinden elkaar jaren later terug in het Kunstcentrum van het Rood Klooster om er een dubbele tentoonstelling te organiseren die helemaal draait rond hun bijzondere, unieke artistieke parcours en hun gemeenschappelijke passie voor kunst.

Jean-Pol Rouard ontwerpt illustraties voor culturele, sociale en artistieke evenementen. Zijn werk prijkt in de catalogi van de allergrootste evenementen rond affichekunst. Hij is zowel spreker als jurylid in België en in het buitenland. Daarnaast is hij ook curator en artistiek directeur van tentoonstellingen rond grafische vormgeving. De werken van zijn studenten aan de Erg, de school voor grafisch onderzoek, zijn gekend bij een zeer groot publiek. Ze worden gebruikt in publicaties en uitgaves en vallen regelmatig in de prijzen.

Bernard Boigelot kwam tijdens zijn parcours in aanraking met de internationale kunstbeweging Mail-art. Hij sloot zich eind 1980-1990 bij deze beweging aan en wisselde heel wat werken per post uit. Die bijzondere activiteit stuurt vandaag zijn beeldend onderzoek. Postzegels, stempels, enveloppen en geschriften beïnvloeden duidelijk zijn artistieke productie. Hij wordt door critici geroemd om zijn bijzondere expressiviteit. Zijn oeuvre getuigt van een hang naar poëzie, maar niet zonder humor of een knipoog.

Photos de Expo Duo (Jean-Pol Rouard en Bernard Boigelot)

Gerelateerde thema's

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Ga snel naar deze expo's die bijna aflopen

Andere evenementen : Tentoonstelling

Andere evenementen : Oudergem

Aanbevelingen