'Oorlogsmoeder': verteltheater door Adolphe Nysenholc

Theater / Spektakel » Varia

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Covidsafe Ticket
 • Over 'Oorlogsmoeder': verteltheater door Adolphe Nysenholc

  In het kader van het Jaar der Rechtvaardigen 2021-2022: "Mère de guerre" (Oorlogsmoeder) door Adolphe Nysenholc - met marionnetten en een debat na afloop.
  Adolphe Nysenholc ontkomt als driejarig kind aan deportatie. Met zijn toneelstuk eert hij zowel zijn eigen moeder als zijn onderduikmoeder.
  De auteur geeft het woord aan het kind dat hij was tijdens de Shoah. Als driejarige moet hij, om te ontkomen aan Auschwitz, onderduiken bij Vlamingen in Brussel die hem op handen dragen. Elke dag wacht hij daar, spelend met zijn schaduw, op de terugkeer van zijn gedeporteerde ouders.
  Adolphe Nysenholc is emeritus hoogleraar aan de ULB en voorzitter van de vzw L’Enfant Caché/Het Ondergedoken Kind. Hij is ook toneelschrijver en essayist. Zijn toneelstuk Mère de guerre, verschenen bij uitgeverij Lansman en vertaald als Oorlogsmoeder door Macha Snouckaert, werd in zeven landen opgevoerd. Grote faam verwierf hij met essayboeken als 'Charlie Chaplin', 'Le rêve' en 'André Delvaux ou le réalisme magique'.
  De auteur speelt "Oorlogsmoeder" dit keer alleen, met "marionnetten", witte stenen beelden die Rechtvaardigen voorstellen.

  Photos de 'Oorlogsmoeder': verteltheater door Adolphe Nysenholc

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Atelier Marcel Hastir

  Andere evenementen : Theater / Spektakel

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen