'Oorlogsmoeder': verteltheater door Adolphe Nysenholc

image - 'Oorlogsmoeder': verteltheater door Adolphe Nysenholc

Over

In het kader van het Jaar der Rechtvaardigen 2021-2022: "Mère de guerre" (Oorlogsmoeder) door Adolphe Nysenholc - met marionnetten en een debat na afloop.
Adolphe Nysenholc ontkomt als driejarig kind aan deportatie. Met zijn toneelstuk eert hij zowel zijn eigen moeder als zijn onderduikmoeder.
De auteur geeft het woord aan het kind dat hij was tijdens de Shoah. Als driejarige moet hij, om te ontkomen aan Auschwitz, onderduiken bij Vlamingen in Brussel die hem op handen dragen. Elke dag wacht hij daar, spelend met zijn schaduw, op de terugkeer van zijn gedeporteerde ouders.
Adolphe Nysenholc is emeritus hoogleraar aan de ULB en voorzitter van de vzw L’Enfant Caché/Het Ondergedoken Kind. Hij is ook toneelschrijver en essayist. Zijn toneelstuk Mère de guerre, verschenen bij uitgeverij Lansman en vertaald als Oorlogsmoeder door Macha Snouckaert, werd in zeven landen opgevoerd. Grote faam verwierf hij met essayboeken als 'Charlie Chaplin', 'Le rêve' en 'André Delvaux ou le réalisme magique'.
De auteur speelt "Oorlogsmoeder" dit keer alleen, met "marionnetten", witte stenen beelden die Rechtvaardigen voorstellen.

Deel :

Fotogalerij (2)

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theaters / Spektakels > Varia
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 75859
Editer l'événement SEO Espace administration