Het nieuwstedelijk Trage Suikers : BASJ

image - Het nieuwstedelijk Trage Suikers : BASJ

Over

Met Trage Suikers duik je onder in het artistiek onderzoek van de makers van Het nieuwstedelijk. Ze nodigen artiesten, wetenschappers en specialisten uit voor een avond vol theater, tekst, audio, muziek en debat.

In augustus en september kon je in Sledderlo en Winterslag 1 een bijzonder object tegen komen: The play. Het is een kunstwerk van Ief Spincemaile, een 15 meter groot zeshoekig zeil, verstevigd met een raster. Met dit object gaat Spincemaille naar  buurten en gemeenschappen om er dagelijks verschillende ruimtes en beelden te creëren tijdens de duur van zonsondergang en/of opgang.

Theatermaakster Sara Vertongen trok na de eerste testcases van The Pay in Sledderlo met het object naar Winterslag 1. Daar gebruikte ze het object om een discussie op te starten over het gebruik van gemene grond. Grond die ons allen toebehoort, maar vaak te weinig gebruikt wordt.
 
 
Wat kan je verwachten?

Tijdens Trage Suikers doet Ief Spincemaille een verslag over deze projecten door middel van beelden, geluidsfragmenten en interviews met bewoners uit die wijken. Sociaal geografe Marjan Joris, onderzoekster bij de KULeuven en de Uantwerpen, heeft het over zichtbare en onzichtbare grenzen en hoe iedereen eenzelfde ruimte toch ander ervaart. Samen met studenten Luca Drama brengen we een geënsceneerde lezing uit Vijand van het volk van Hendrik Ibsen in de bewerking van de Queeste uit 2013. Deze tekst lazen we ook op de Margarethalaan in september. We brengen tijdens Trage Suikers ook de song die we daar hebben geschreven.

Een avond vol theater, tekst, muziek, audio en debat dus. Net wat je kan verwachten van Het nieuwstedelijk.

 
Credits
Een project van Sara Vertongen
In samenwerking met Ief Spincemaille /Z33 en Perry Brienen, Georgy Chtchevaev, Ine Uben, Lore Verhoeven, Max Wyckaerten de bewoners van Winterslag 1
Plan je bezoek

C-mine organiseert alle activiteiten conform aan de voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus. Als je een ticket koopt, ga je akkoord met de algemene voorwaarden voor de ticketverkoop.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Performances
Nog meer evenementen Limburg
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 75490
Editer l'événement SEO Espace administration