Voyagers Marjolijn van Heemstra en Pynarello

image - Voyagers Marjolijn van Heemstra en Pynarello

Over

In 1977 vertrokken de ruimtesondes Voyager I & II op een wetenschappelijke missie naar de rand van ons zonnestelsel om daarna de interstellaire ruimte in te schieten. Aan boord een boodschap van ons hier op aarde aan iets of iemand in het heelal. Een best of van de mensheid in negentig minuten audio en iets meer dan honderd beelden. Een foto van een Chinese schoolklas, een eikenblad, een man die aan een ijsje likt. Senegalese trommels, Peruviaanse panfluiten, Mozart en Louis Armstrong. Gegraveerd op een gouden plaat, gemaakt om een miljard jaar mee te gaan. Klaar om gevonden te worden door iets of iemand.

Wie besloot er wat er mee ging en waarom? En wat gebeurt er als - in een verre toekomst - een buitenaardse beschaving een van de gouden platen ontdekt?

In een poëtisch concert onderzoeken Marjolijn van Heemstra en muzikaal rebellencollectief Pynarello in taal en muziek wat deze kosmische flessenpost ons vertelt over wie we zijn en hoe we ooit herinnerd zullen worden in een sterrenstelsel hier ver vandaan.

om 17.00 uur duikt Marjolijn van Heemstra op in De Boekenkamer
>> in het kader van KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Performances
Nog meer evenementen Vlaams-Brabant
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 75422
Editer l'événement SEO Espace administration