Conference of the absent

image - Conference of the absent

Over

Op 8 december heeft in het Kaaitheater in Brussel de Belgische première plaats van Konferenz der Abwesenden, een performance van kunstenaarscollectief Rimini Protokoll. Geen enkele van de internationale gasten van conferentie hoeft de reis te maken, maar toch is iedereen fysiek aanwezig. Het Goethe-Institut is coproductiepartner en faciliteert “niet-reizende gastvoorstellingen” van deze buitengewoon milieuvriendelijke performance in zeven Europese steden, met name Brussel, Dresden, Lissabon, Luxemburg, Madrid, Parijs en Rome, en ook op de architectuurbiënnale in Venetië.

Bij Konferenz der Abwesenden dagen de uitgenodigde experts niet fysiek op, ze worden vertegenwoordigd door mensen van ter plaatse, en die krijgen hun tekst pas vlak voor de lezing in handen. Centraal bij deze interacties staan mensen die verkondigers worden van ideeën en zich spelenderwijs zowel de biografieën als de gedachten van experts eigen maken. Zo wordt hun afwezigheid een meerwaarde, want die creëert ruimte voor nieuwe invullingen en onverwachte zienswijzen. Ze zijn allemaal zowel ghostwriter als speechschrijver, coauteur als regisseur. In Konferenz der Abwesenden documenteert Rimini Protokoll het begrip coauteurschap en verwerkt dat tot een enscenering op afstand die overal ter wereld opgevoerd kan worden.

Over Rimini Protokoll:
Helgard Haug, Stefan Kaegi en Daniel Wetzel vormen een regisseursteam. Ze leerden elkaar in de jaren 1990 kennen tijdens hun studie Toegepaste theaterwetenschap aan de universiteit in Gießen en werken (in verschillende combinaties) onder de naam Rimini Protokoll samen. Rimini Protokoll bracht de eerste projecten op vrije podia, maar intussen zijn ze al vele jaren ook in stadstheaters graag geziene gasten. Daarnaast werken ze – ook in opdracht van het Goethe Institut – vaak in het buitenland. In 2015 bijvoorbeeld brachten ze in samenwerking met het Kaaitheater in verschillende Brusselse huiskamers Home Visit Europe, een voorstelling “op locatie”.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Hobbyisten
Nog meer evenementen Région de Bruxelles-Capitale - Brussels Hoofdstedelijk Gewest
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 75103
Editer l'événement SEO Espace administration