Iliona - Janie - Marie Flore - Les Nuits 2022

Concert » Franse lied

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Iliona - Janie - Marie Flore - Les Nuits 2022

  Brusselse wordt de toekomst van la chanson française genoemd

  ILIONA
  Nog maar 20 is de Brusselse Iliona, en nu al worden van haar grootse dingen verwacht. Konbini legt de lat hoog: de toekomst van la chanson française noemen ze de singer-songwriter. Op de ep 'Tristesse' maakten we kennis met een muzikante die even zeer beïnvloed werden door de Barbara's van deze wereld als door de donkere rap die de trends domineert. Ze toont ons wat ze allemaal in haar mars heeft aan de hand van liedjes die ze zelf componeerde en injecteert met een stevige dosis spleen, of die nu klassieke piano-voix zijn ('Moins joli') of net moderner (denk aan de autotune-pop van 'Reste'). In de Botanique speelt Iliona midden januari haar eerste concert ooit. Die show was meteen uitverkocht. Daarom kondigt de singer-songwriter nu een tweede show aan op 4 mei 2022 in het kader van Les Nuits Botanique!

  JANIE
  In een tijd waarin steeds meer vrouwen hun stempel drukken op het Franse muzieklandschap als volleerde singer-songwriters, heeft er eentje meteen onze harten veroverd met haar pure en oprechte Franse pop die hier en daar de sfeer van de jaren 80 oproept. Haar naam is Janie een twintiger die met bitterzoete melodieën tegelijkertijd tijdloos als eigentijds klinkt en aanleunt bij Françoise Hardy en France Gall. Haar eerste EP ‘Petite Blonde’, die eind 2020 uitkwam, was genoeg om van haar een sensatie op streamingplatformen te maken. Haar eerste album komt uit op 1 oktober. Janie spreekt dezelfde melancholie als Christophe en past naadloos bij de rijke wereld van het romantische Franse chanson en het is niet verwonderlijk dat ze bestempeld wordt tot een van dé sensaties uit de Franse pop.

  MARIE FLORE
  Marie-Flore is een Franse singer-songwriter en multi-instrumentalist die zich met sensualiteit, dramatiek en poëzie gespecialiseerd heeft in popmuziek. Op 'Braquage' leerden we de zangeres kennen als iemand die universele gevoelens weet te vertalen in herkenbare nummers die even passioneel als uitvergroot zijn. Met 'Tout ou rien' zat er op die plaat zelfs een dikke hit in, al verdienden nummers als 'M'en veux pas' minstens even veel miljoenen streams. Na een aantal jaar toeren (inclusief stop in de Rotonde van de Botanique), verschijnt Marie-Flore nu weer op het voorplan in 2022: 'Mal barré' steekt de klassieke sound van Marie-Flore in een nog glinsterender retro-jasje dat haar als gegoten zit.

  Photos de Iliona - Janie - Marie Flore - Les Nuits 2022

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Le Botanique

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Sint-Joost-ten-Node

  Aanbevelingen