Simple Machines, arena ugo dehaes/kwaad bloed

image - Simple Machines, arena  ugo dehaes/kwaad bloed

Over

Ugo Dehaes’ sobere, radicale maar tevens toegankelijke voorstellingen focusten meermaals op de kracht van de dans en de dansers, vanuit een fascinatie voor het menselijke lichaam. Recent implementeert hij dit onderzoek echter op robots en vraagt hij zich af hoe extreem je kan gaan in de zoektocht naar efficiëntie en optimalisatie van de maatschappij. In 2017 was hij nog bij ons te gast met Grafted duet en Intimacy. Toen nog met dansers, nu met robots. Van evolutie gesproken!

Al sinds de oudheid is onze soort gefascineerd door het maken van en fantaseren over artificiële mensen en mechanische automaten. Het is dus geen wonder dat robots ondertussen alomtegenwoordig zijn in onze hedendaagse maatschappij. Wist je trouwens dat robots tegen 2030 meer dan 800 miljoen jobs zullen uitoefenen?

Ugo Dehaes onderzoekt onze fascinatie voor robotisering en past het toe in zijn eigen artistieke proces: hoe kunnen dansers vervangen worden door robots en hoe kan hij zijn rol als choreograaf overlaten aan artificiële intelligentie? De resultaten van zijn onderzoek komen aan bod in zijn Forced labor-cyclus, die bestaat uit de voorstelling Simple machines en het installatieparcours Arena.

Arena
Arena is een installatieparcours dat je langs verschillende eigenaardige robots brengt. Je ontdekt hoe de robots hun bewegingen inoefenen én krijgt de kans om zelf een aantal robots te besturen. Je vangt een eigenzinnige glimp op van een toekomstige wereld zonder menselijke lichamen. Maar of dit een utopie of dystopie zal zijn, daar mag je zelf over beslissen.

Simple machines
In Simple machines stelt Ugo Dehaes de evolutie naar machines die de wereld draaiende houden, in vraag. Hij investeert in robotmateriaal en creëert een voorstelling waarin de menselijke artiesten vervangen worden door artificiële intelligentie en robots. Robots die altijd beschikbaar zijn, nooit moe worden en niet vergoed moeten worden. 

De toeschouwers nemen plaats rond een grote tafel waarop zich een voorstelling met kleine, erg organisch-ogende robots ontrolt. Doorheen de voorstelling evolueren ze naar complexere machines. Van heel dichtbij
maakt het publiek mee hoe robots ontstaan, evolueren, leren bewegen, zich organiseren en een dansvoorstelling ontwikkelen.

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Andere evenementen Evenementen voor kinderen > Theatervoorstellingen voor kinderen

Nog meer evenementen Evenementen voor kinderen > Theatervoorstellingen voor kinderen
Nog meer evenementen Limburg
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 75050
Editer l'événement SEO Espace administration