Webinar La Vie matérielle

Tentoonstelling » Mixed-Technische

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Webinar La Vie matérielle

  Webinar La Vie matérielle (EN)
  19.01.2022, 19:00
  Online
  Gratis bij registratie

  ‘De kunst en kunstkritiek is veel te mannelijk. In de expo La Vie matérielle zie je het werk van twaalf Italiaanse en Belgische kunstenaressen. De expo ontkracht alle vooroordelen en werpt een open blik op vrouwelijke kunst’ – De Morgen

  Ter gelegenheid van de tentoonstelling La Vie matérielle, nodigt de CENTRALE u uit om de co-curator Carine Fol en de kunstenaars Ludovica Gioscia & Lieve Van Stappen online te ontmoeten. De kans om met hen te praten en de andere kant van het decor te ontdekken!

  Moderatie: Alice Ciresola

  Meer info over La Vie matérielle  Alice Ciresola

  Alice Ciresola is kunsthistorica en zelfstandig curator. Ze behaalde een master in de visuele kunsten en in de podiumkunsten aan de universiteit IUAV van Venetië en een master in de tentoonstellingspraktijk aan de ArBA-EsA in Brussel. Ze doet onderzoek naar de strategieën voor het herinterpreteren van materieel en immaterieel patrimonium door middel van site-gerelateerde artistieke interventies. Ze interesseert zich ook voor het potentieel om het publiek te betrekken in het proces van meaningmaking binnen een tentoonstellingscontext. Haar artikels werden opgepikt door het MMuseum Leuven, het Frans Hals museum, roots&routes en andere online magazines. Haar projecten werden voorgesteld in het Fortuny Museum van Venetië, in ?aznia CCA (Gdansk), in het Entrepot, in het Groeningemuseum en het Gruuthuse museum in Brugge.

  Ludovica Gioscia

  Ludovica Gioscia (1977, Rome) woont en werkt in London. Ze behaalde een Master in Fine Art Media aan de Slade School of Art in 2004 en werkte sindsdien aan een internationale carrière. Voor La Vie matérielle ontwikkelde ze een nieuwe, grootschalige installatie, die het resultaat is van een intieme en procesmatige reis. De opgehangen textielwerken illustreren de nauwe relatie van de kunstenares met haar kat Arturo. Aura’s en spirituele uitwisselingen zijn verankerd tussen de lagen van doorschijnende stof. Arturo’s haren, zorgvuldig verzameld tijdens momenten van emotionele en spirituele uitwisseling, zijn samengevoegd met andere materialen, zoals oude magneetbanden die de kunstenares op de rekken van haar studio liet liggen. De schaduw die door het hangende textiel op de muren wordt geworpen, is afkomstig van ontelbare kleine sculpturen in verschillende stadia van afwerking. Deze schaduwen en stoffen zijn getuigen van de gevoelsmatige affecten van de kunstenares, die aan kracht winnen in het alchemistische laboratorium dat het atelier van de kunstenares is.

  Lieve Van Stappen

  Lieve Van Stappen (1958, Wilrijk) woont en werkt in Gent. Ze studeerde monumentale kunsten (schilderkunst) en beeldhouwkunst aan de LUCA School of Arts (voordien Sint Lucas), maar besefte al snel dat deze opleiding niet voldoende zou zijn. Ze zette haar opleiding voort in verschillende soorten avondlessen, workshops en volwassenenopleidingen. Ze ontwikkelde een zeer gevarieerd oeuvre qua medium, techniek en inhoud. De laatste jaren werd het werk van Lieve Van Stappen tentoongesteld in het In Flanders Fields Museum, maar ook in Nederland, de Verenigde Staten, Duitsland, Cuba, Argentinie en Brazilie. Naar aanleiding van persoonlijke gebeurtenissen ontwikkelt ze sinds enkele jaren een caleidoscopisch en multimediaal ‘work in progress’, waarin ze het gekneusde lichaam laat zien en de gangbare blik op zowel ziekte als kunst uitdaagt. Haar werk onthult wat verborgen is en wordt een credo om ziekte te overleven en het leven te vieren. Voor La Vie matérielle presenteert ze een reeks werken die draaien rond de expressie van vrouwen en de intense band tussen mens en natuur.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen