Matrimoniumdagen @ Centrale for contemporary art

Tentoonstelling » Mixed-Technische

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Matrimoniumdagen @ Centrale for contemporary art

  Rondleiding aan de tentoonstelling La Vie matérielle in de CENTRALE met kunsthistorica Lyse Vancampenhoudt

  30.01 & 13.02.2022 – 14:00 > 15:30
  CENTRALE | hall
  Reserveren hier
  Covid Safe Ticket verplicht

  Achter de titel La vie matérielle, die van een boek van Marguerite Duras, gaan andere vrouwen, andere werken schuil. Zij zijn Belgisch en Italiaans, en bieden evenveel creaties, media en standpunten als er kunstenaars op de tentoonstelling zijn. Maar ze ontmoeten elkaar waar kunst en leven elkaar ontmoeten. Een tentoonstelling van vrouwen zonder label. In 2021 is de unisex-tentoonstelling van vrouwelijke kunstenaars nog steeds een noodzaak, een middel om te werken aan hun zichtbaarheid. Kom en ontdek twaalf kunstenaars en hun werken door het prisma van het geslacht, om de stereotypen die nog te vaak aanwezig zijn in het discours rond het werk van vrouwelijke kunstenaars in vraag te stellen en te overwinnen.

  Lyse Vancampenhoudt is licentiate in de Kunstgeschiedenis en Archeologie en licentiate in Genderstudies. Haar onderzoek richt zich op de representatie van vrouwen* en de zichtbaarheid van vrouwelijke kunstenaars. Haar onderzoek maakt deel uit van een bredere reflectie over culturele bemiddeling en gender.  De Matrimoniumdagen werpen een licht op het historische Brusselse matrimonium – architecturaal, sculpturaal, stedenbouwkundig, sociaal. Aan de andere kant zijn de Dagen ook een gelegenheid om het huidige erfgoed – artistiek, politiek en feministisch – te ontdekken.

  Naast de ontdekking van het Brusselse matrimonium, dat soms en vaak zelfs overschaduwd wordt, wordt de fundamentele kwestie van de toegang tot het eigendomsrecht voor vrouwen en aanverwante beroepen transversaal aan de orde gesteld tijdens workshops onder leiding van vrouwelijke deskundigen en tijdens de bezoeken van de beroepsbeoefenares op het terrein.

  Het programma als geheel maakt het dus mogelijk om verslag uit te brengen over de deelname van vrouwen in de vele beroepen die verband houden met het matrimonium.

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Brussel

  Aanbevelingen