Kamers op een kier

Tentoonstelling » Galerij

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Gratis
 • Voorbij
 • Over Kamers op een kier

  Met Kamers op een kier opent de Queeste Art het nieuwe kunstjaar. Een bijzondere opening met kunstenaars die elk eigenzinnig hun eigen kamer mogen invullen. Want … De Queeste wordt dertig jaar en we willen dit vieren op een creatieve manier. Immers onze zoektocht in de kunstwereld gaat voortdurend door.

  Je mag spieken door een kier in de kamers van Trui Chielens, Evelien Hiele, Lisa Spillebeen en Eve Servent. Vera Vermeersch verzorgt warme overgangen. De galerie , een voormalig nonnenklooster, vervelt zo tot een uitdagend artistiek salon.

  Trui Chielens is illustratrice en kunstenares, bekend om haar werk voor De Standaard, De Tijd, Feeling magazine, enz. Ze heeft reeds verschillende kinderboeken op haar naam staan. Haar illustraties zweven tussen droom en werkelijkheid. Ze worden gekenmerkt door sobere lijnen en een miniem kleurenpalet.

  Evelien Hiele creëert een eigenzinnig universum op basis van observaties en beeldmateriaal uit de populaire media. Haar schilderijen worden een collage van fragmenten en kleuren. Dit, soms letterlijk, gelaagde werk vraagt van de toeschouwer meerdere lezingen.

  Lisa Spillebeens schilderijen en werken op papier vormen op het eerste zicht, een wild spektakel van abstracties. Haar werk is echter bijzonder fijn gecomponeerd. Bedachtzaam speelt ze met verftextuur, lijnzetting en achtergronden.

  Eve Servent schildert vervreemdende portretten of objecten. Werken waarin melancholie, zelfs angst nazindert. In haar sculpturen en installaties grijpt ze dan weer naar humor om ideologieën en religies in twijfel te trekken.

  Vera Vermeersch maakt handgetufte kunsttapijten. In deze expositie wordt een reeks uitvergrote 'plooien' tentoongesteld. Vermeersch zoomt in op enkele textieldetails die ze zag bij de Oude Meesters. Ambachtelijke kennis wordt verheven kunst.

  Photos de Kamers op een kier

  Gerelateerde thema's

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  De meest boeiende gratis tentoonstellingen

  Andere evenementen : Tentoonstelling

  Andere evenementen : Watou

  Aanbevelingen