ANTIGONE IN MOLENBEEK & TIRESIAS - EEN TWEELUIK Guy Cassiers/Toneelhuis

Theater / Spektakel » Performance

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over ANTIGONE IN MOLENBEEK & TIRESIAS - EEN TWEELUIK Guy Cassiers/Toneelhuis

  De voorbije decennia werden er wereldwijd massa’s Griekse tragedies bewerkt, herschreven en in een eigentijdse context geplaatst. Toeval? Waarschijnlijk niet. In tijden van politieke crisis, ideologische onzekerheid en maatschappelijke onrust zijn deze thema’s immers opnieuw relevant. 

  In dit tweeluik vertelt Guy Cassiers achtereenvolgens de verhalen van Antigone en Tiresias, twee fascinerende figuren uit de antieke oudheid die in een eigentijds gedaante en binnen een hedendaagse context bij ons op het podium verschijnen. Beide personages leggen vanuit hun positie van ‘buitenstaander’ de verdrongen seksuele, sociale en politieke vooroordelen van onze samenleving bloot.

  In Antigone in Molenbeek, naar een tekst van Stefan Hertmans (Oorlog en terpentijn en De opgang) wil het hoofdpersonage (gespeeld door Ikram Aoulad)  haar dode broer, een zelfmoordterrorist, begraven. Zijn stoffelijke resten worden echter niet vrijgegeven. Ze breekt binnen in het forensisch centrum waar de resten bewaard worden, maar wordt betrapt en opgepakt. En dan loopt het mis...

  In het spreekgedicht Tiresias laat slam poet en singer-songwriter Kae Tempest de identiteit van de spreker verglijden van man tot vrouw, naar blinde ziener. Hen zet zo alle vragen over identiteit op scherp. Katelijne Damen neemt de vertolking op zich, én doet dat zoals steeds vol overtuiging. 

  Verwacht je aan een episch-lyrische vertelling waarin woorden en beelden gepaard gaan met plot en psychologie. Laat je zintuiglijke verbeelding geprikkeld worden door deze veelbelovende double bill!

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Cultuurcentrum Hasselt (ccHa)

  Andere evenementen : Theater / Spektakel

  Andere evenementen : Hasselt

  Aanbevelingen