image - Lieven Scheire

Over

De menselijke genetica (of de kennis van ons eigen DNA) is één van de meest spannende vakgebieden van het moment. Niet alleen gaat de wetenschappelijke en technologische ontwikkeling razendsnel vooruit, we halen ook steeds meer informatie over wie we zijn uit onze genen. Langzaamaan leren we om in te grijpen in ons DNA, én dat van de volgende generaties.

Maar willen we dat wel? En hoe ver kunnen we gaan als individu en als maatschappij? Wil je alles kunnen lezen dat in je DNA staat? Mogen anderen dit lezen? Mag mijn dokter dat? Een dating app? De kok van mijn favoriete restaurant? De politie? 

Of nog een mogelijkheid: als je kinderen wil, zou je die genetisch laten aanpassen? Om zware ziektes te voorkomen bijvoorbeeld of gewoon om hen wat extra talenten toe te stoppen? Er is al veel meer mogelijk dan we vermoeden. En er blijven maar nieuwe ontdekkingen en toepassingen bijkomen!

Lieven Scheire loodst je vol enthousiasme met wonderlijke weetjes en onthutsende theorieën door de verbluffende wereld van de menselijke genetica. Met een verfrissende mix van toegankelijke wetenschap en comedy brengt hij complexe materie op een begrijpelijke én entertainende manier. Met kennis van zaken én met de nodige dosis humor. 

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Theater / Spektakels > Humor / Komedies
Nog meer evenementen Limburg
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 59096
Editer l'événement SEO Espace administration