Belgian National Orchestra o.l.v. Eivind Aadland

Concert » Klassiek / Modern / Barok / Chimes

Opgelet! Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden!

Praktische informatie

 • Voorbij
 • Over Belgian National Orchestra o.l.v. Eivind Aadland

  "Wedstrijden, dat is iets voor paarden," zei Debussy meer dan een eeuw geleden. De uitspraak geldt nog steeds. Toch beroert de Koningin Elisabethwedstrijd menig muziekliefhebber, vooral live.

  De wedstrijd die de naam draagt van de koningin die een (erg) groot hart had voor de kunsten, is sinds zijn ontstaan in de jaren '30 uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze referentiepunten voor aanstormend muzikaal talent. Zo geldt de Koningin Elisabethwedstrijd niet alleen als een belangrijke toetssteen voor ambitieuze jonge musici, maar is het concours ook de facto een fantastisch forum waar de hele wereld van de klassieke muziek bijeen komt. 

  Een veelkleurig palet aan emoties verenigt hen: passie, vreugde, verdriet, sympathie, weerstand...

  Ontstaan door en voor de viool gaf de Ysaÿewedstrijd zijn erfenis door aan de Koningin Elisabethwedstrijd in 1951. In zijn lange bestaan heeft de ‘Olympiade van de muziek’ memorabele winnaars opgeleverd: Stella Chen, Samuel Hasselhorn, Victor-Julien Laferrière, Lukáš Vondrá?ek, Boris Giltburg, Denis Kozukhin, Ray Chen, Severin von Eckardstein, Frank Braley, Vadim Repin, Pierre-Alain Volondat.

  Na de (eerste) editie met cello in 2017, zang in 2018, de viool in 2019 en een annus horribilis in 2020 (met enkel een online editie in mei 2021) is het nu opnieuw de beurt aan de cello. 

  Een muzikale topavond om het seizoen mee af te ronden! 

  Opmerkingen

  Klik om te evalueren
  Nog 0 tekens vóór verzending
  Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
  Auteur : ()
  Afmelden om je profiel te wijzigen
  Meer commentaren weergeven

  Andere evenementen : Cultuurcentrum Hasselt (ccHa)

  Andere evenementen : Concert

  Andere evenementen : Hasselt

  Aanbevelingen