Pieter wispelwey j.s. bach - cellosuites (nieuwe datum)

image - Pieter wispelwey j.s. bach - cellosuites (nieuwe datum)

Over

Nieuwe datum: het concert wordt verplaatst van 11.03 naar 20.05. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht. 

De zes suites voor cello solo van Johann Sebastian Bach behoren tegenwoordig tot de grootste werken die geschreven zijn voor het instrument. Elke suite heeft een totaal eigen karakter. Tot 1900 waren de stukken vrij onbekend. De beroemde cellist Pablo Casals was één van de eersten die de stukken instudeerde en opnam. Pieter Wispelwey zette Bachs Cellosuites maar liefst drie keer op cd, altijd met een frisse blik, altijd op een sleutelmoment in zijn carrière.

Pieter Wispelwey behoort tot de eerste generatie cellisten die zowel de moderne als de barokcello meester zijn. Met zijn gevoel voor stijl, gecombineerd met zijn authentieke interpretatie en een fenomenale techniek won hij de harten van pers en publiek. Zijn Bachmarathon, waarbij hij in één concert de suites van Bach uitvoert, behoort tot de absolute wereldtop. Wispelwey was reeds meerdere keren te gast in de kamermuziekreeks van CC Maasmechelen, als solist maar ook in het gezelschap van andere muzikanten. Het is ondertussen alweer meer dan 10 jaar geleden dat hij de cellosuites van Bach integraal bij ons op het podium bracht. Hoog tijd om hem opnieuw uit te nodigen.

Bachs cellosuites intrigeren al zo’n 300 jaar. Pieter Wispelwey voert ze alle zes op één avond uit: een niet te missen krachttoer!

pieterwispelwey.com

Deel :

Andere evenementen die je zouden kunnen interesseren

Nog meer evenementen Concerten > Klassiek / Modern / Barok / Klokkenspel
Nog meer evenementen Limburg
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe
WEDSTRIJDEN
Doe mee aan onze wedstrijden
Ontdek de wedstrijden

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
ID : 59165
Editer l'événement SEO Espace administration