Stanley Ollivier met 'The Mirror Stand'

Theater / Spektakel » Dans

Praktische informatie

Over Stanley Ollivier met 'The Mirror Stand'

Danser Stanley Ollivier begon als gymnast, maar ging op zoek naar meer creativiteit en kwam zo bij hedendaagse dans terecht (onder meer bij P.A.R.T.S., de dansschool van Anne Teresa De Keersmaeker in Brussel). Tegelijk raakte hij betrokken bij de ballroomdansscene, als lid van The Iconic House Of Ninja, een ‘huis’ gecreëerd door Willi Ninja, de ‘godfather of vogue’.

In ‘The Mirror Stand’ onderzoekt hij identiteit, in alle ernst maar ook met veel overdrijving en zotheid. Hoe vorm je een identiteit? Op die vraag zoekt hij een antwoord dat tegelijk universeel en uniek is, dat persoonlijke kwesties aanvult met een rijke fantasie. Zijn voornaamste instrument is zijn lichaam, dat hij voortdurend uitdaagt om het onverwachte te realiseren en het abstracte waar te nemen.

‘The Mirror Stand’ is een voortdurend evoluerend onderzoek. Elke performance is een huidige stand van zaken waarin toekomstige ontwikkelingen doorschemeren. Met humor, veelzijdigheid en een selectie (on)bekende voorwerpen slaagt hij erin om een normatief discours te laten barsten zodat het licht der verandering naar binnen kan schijnen.

Photos de Stanley Ollivier met 'The Mirror Stand'

Opmerkingen

Klik om te evalueren
Nog 0 tekens vóór verzending
Door dit selectievakje aan te vinken, accepteert u de privacybeleid evenals algemene voorwaarden van Out.be.
Auteur : ()
Afmelden om je profiel te wijzigen
Meer commentaren weergeven

Andere evenementen : Arenatheater

Andere evenementen : Theater / Spektakel

Andere evenementen : Kortrijk

Aanbevelingen