Magritte Museum

Cultuur & Recreatie Musea

Over van Magritte Museum

Het Musée Magritte Museum, in het hart van Brussel, is met zijn meer dan 230 werken en archiefstukken de belangrijkste verzameling ter wereld van de Belgische kunstenaar René Magritte. De multidisplinaire opstelling toont zijn schilderijen, gouaches, tekeningen, beelden, beschilderde objecten, maar ook zijn publicitaire affiches, muziekpartituren, foto’s en films. Het Museum beschikt eveneens over de belangrijkste collectie werken uit zijn "vache"-periode.


De tentoongestelde selectie werken uit de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België wordt steeds uitgebreid met een wisselende presentatie van externe bruiklenen. Belgische en buitenlandse musea en privéverzamelaars steunen dit museumproject en stellen hun vaak nog nooit eerder getoonde werken ter beschikking. De bezoeker kan daardoor tal van juweeltjes ontdekken die nog steeds in privébezit zijn.


Het Musée Magritte Museum sleepte reeds 8 nominaties en prijzen in de wacht. Jaarlijks komen meer dan 300.000 bezoekers over de vloer, die genieten van 2.500 m² expositieruimte.


Gratis iedere eerste zondag van de maand.

Informatie handig

Deel :

Agenda van Magritte Museum

Een Magritte Museum in Brussel
Tentoonstellingen Permanente expo's
NIEUWSBRIEF
Abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ik schrijf me nu in
JE EVENEMENT
Indien je een evenement aan de site wilt toevoegen, klik dan hieronder
Voeg je evenement toe

Thema's

Vandaag

Meer evenementen vandaag
 
ID : 23628
Editer le lieu SEO Espace administration